Hur man gör Blomkål Gratäng

March 11

En chef för blomkål kan mata en massa människor. Även om vissa människor hävdar inte att gilla blomkål, béchamelsås klär upp blomkål i detta recept, vilket gör det till en bra Thanksgiving eller jul sida skålen. Denna krämiga, lätt gryta kommer att glädja även icke-blomkål älskare.

Gör inte avskräckas av termen Gratäng. Det är helt enkelt van vid växelvis beskriva en ugnsform och ett recept som bakas i en skorpa. I detta fall är blomkål kokas i en krämig ostsås enligt en skorpa av brödsmulor, som är en klassisk gratin toppning.

I följande recept för Blomkål Gratäng, proportionerna av smör, mjöl och mjölk gör en ganska tunn sås. För en tjockare sås, försök 2 matskedar smör, två matskedar mjöl, och 1-1 / 4 koppar mjölk och följa den teknik som beskrivs i receptet.

Blomkålsgratäng

Hur man gör Blomkål Gratäng

Specialutrustning: 13 x 9-tums ugnsfast form

Tillagningstid: 10 minuter

Tillagningstid: 40 minuter

Avkastning: 6 portioner

3 msk osaltat smör

1 huvud blomkål, skuren i lagom stora buketter (ca 5 koppar)

2 msk allrengöringsmedel mjöl

2 koppar helmjölk vid rumstemperatur

2 koppar riven Gruyère (ca 8 uns)

Salt och peppar

En nypa muskot

1/2 kopp färska brödsmulor

3 msk riven parmesanost

  1. Värm ugnen till 375 grader F. Använd 1 msk av smöret i smör en 13 x 9-tums ugnsfast form.
  2. Fyll en stor kastrull med saltat vatten och föra vatten till en koka på hög värme. Lägg blomkål, föra vattnet tillbaka till en koka, och koka i ca 7 minuter, eller tills blomkålen är skarp men ändå anbud.
  3. Samtidigt smälter resterande 2 msk smör i en medelstor kastrull och tillsätt mjölet. Vispa hela tiden, matlagning på medelvärme i några minuter för att ta bort den råa smaken från mjölet. Långsamt tillsätt mjölk, vispa hela tiden. Koka på medelvärme i ca 3 minuter; såsen kommer till en sjuda och börja tjockna. Fortsätt vispa tills slät och rör i osten tills den smält. Smaka av med salt och peppar och en nypa muskot.
  4. Placera blomkål i smörade skålen, häll sedan ostsås jämnt över blomkål. Strö ströbröd och parmesanost jämnt över toppen.

    När du häller ostsås över blomkål, kan du täcka skålen med plastfolie och ställ i kylskåp över natten. Ta till rumstemperatur medan ugnen förvärmer, packa, och fortsätta med receptet.
  5. Grädda i ca 40 minuter, eller tills ströbröd har lätt brynt och ostsås bubblar.

    Låt sitta i 5 minuter innan servering.