Vad gör Surgeon General göra?

November 30

USA Surgeon General är chef för USA Public Health Service, en gren av regeringen som är ansvarig för att främja folkhälsan, både genom direkt intervention och genom användning av politiken. Public Health Service Uppdragsgivare Corps, en uniformerad tjänst i USA, ger Surgeon General med en bokstavlig armé av offentliga vårdpersonal. Eftersom Public Health Service är uniformerade, har Surgeon General en militär ranking, liksom medlemmar i kåren, även om de är klassificerade som icke-stridande.

Ursprunget till position Surgeon General ligger i början av USA, då en folkhälsokommissionär utsågs att övervaka hälsan hos den amerikanska militären. År 1871 genomfördes en formell Surgeon General ställning skapas, och arbetet i Surgeon General utvidgades till att omfatta civilbefolkningen. Surgeon General arbetar inom Institutionen för hälsa och mänskliga tjänster, rapporterar till biträdande sekreterare för hälsovård.

Kirurg Generals utses av USA: s president, och bekräftades i en senatsförhör. En av de viktigaste rollerna är som en politisk förespråkare. Surgeon General arbetar med biträdande sekreterare för hälsovård och presidenten för att främja en sund hälsopolitik för USA. Arbeta med Office of Surgeon General, detta utsedd tjänsteman granskar också nya trender inom sjukvården, undersöker resultaten av studier, och ibland utfärdar domar och varningar såsom den framstående Surgeon General varning finns på tobaksprodukter.

Public Health Service Beställt Corps, som arbetar under överinseende av Surgeon General, erbjuder en rad tjänster från katastrofinsatser för inspektioner produktsäkerhets. Medlemmar av kåren engagera även i hälsoforskning, hälsoundervisning, katastrofberedskap och beslutsfattande. Som medlemmar av en uniformerad tjänst, de kan också "lånas" till andra uniformerade tjänster efter behov, och de är potentiellt ansvariga enligt reglerna för militär rättvisa, även om de är icke-stridande.

Medan Surgeon General kan ses som en galjonsfigur på grund av hans eller hennes roll som talesperson, rubriken Public Health Service är ingen liten uppgift i en nation storleken på USA. Surgeon General måste kunna reagera på nya hälsohot på många platser, och att kunna arbeta bekvämt med företrädare för andra hälso- och organisationer är kritisk, eftersom Centers for Disease Control, Food and Drug Administration, och andra organisationer all lek en roll i att administrera sjukvård till amerikanerna.

  • I USA är en Surgeon General varning finns på tobaksprodukter.