Vad är Mayflower Compact?

March 6

Den Mayflower Compact är känd som den första skriftliga stadga om regeringen i den nya världen. Det undertecknades ombord på fartyget i Provincetown Harbor, i vad som blev Massachusetts i USA, den November 21, 1620 av män i bolaget som seglade på Mayflower. Bara 199 ord långa, av vilka många skulle anses ceremoniella standardtext, var det i huvudsak ett löfte att styra sig själva och att lyda vad lagar och förordningar kolonin kan anta.

Det var inte vanligt för nybyggare av dagen för att fastställa att styra sig själva, vilket är i stort sett vad dessa engelska nybyggare gjorde. Den accepterade praxis var en kungligt-chartrade bolag, såsom rådet för New England, tidigare Plymouth Company, för att finansiera en resa och etablera en koloni inom gränserna för den mark som beviljats ​​i den kungliga charter, klart under jurisdiktion av engelska lag. The Mayflower Compact var kolonis praktisk lösning på ett mycket verkligt problem som presenterade sig för dem.

När Mayflower avseglade från England i september, 1620, avsikten var att segla till mynningen av Hudsonfloden och bosätta nära där, i det som då kallades norra Virginia. De seglade i mer än två månader, möter dåligt väder på vägen som tvingade skeppet mycket längre norrut än avsett. När de slutligen nådde mark, i slutet av november 1620, var det den norra spetsen av Cape Cod, där Province nu ligger. Några av företagets ombord på fartyget, som kallas "främlingar", eftersom de inte var förknippade med huvuddelen av Pilgrims, talade öppet om att inte behöva lyda några lagar eller vara ansvarig inför någon, eftersom de hade landat utanför gränserna för den mark som beviljats by Royal Charter av kung James till Plymouth bolaget. The Mayflower Compact skrevs åtminstone delvis som svar på dessa hot, och undertecknat av samtliga 41 av de vuxna män i partiet.

En annan trovärdig motive utarbetandet och verkställandet av Mayflower Compact är förverkligandet av partiets ledare att de inleder ett svårt företag, som kräver ett helhjärtat engagemang av alla medlemmar. Att ha alla män underteckna ett löfte att bli en enda kropp och att lyda lagarna de kan se det lämpligt att anta kan mycket väl ha förstärkt sitt engagemang i ansiktet av en stor men farlig satsning.

Som den första skriftliga dokumentet om regeringen i den nya världen, har Mayflower Compact fått en särställning som en av grundarna dokument av amerikansk frihet, tillsammans med i Connecticut grundläggande Order, som antogs i januari 1639 för styrningen av städerna längs Connecticut River. Det var enligt bestämmelserna i Mayflower Compact som kolonin på Plymouth, Massachusetts, styrs sig fram 1691, då det annekterades av Massachusetts Bay-kolonin.

Även om Mayflower Compact själv har förlorat, texten som återkallas och rapporteras av William Bradford, den kompakta princip arkitekt och en av dess ursprungliga undertecknarna, varit har accepterat som korrekt. Varken lång eller heltäckande, ändå är det noterbart för att det är ett dokument av självstyre, fastställas och genomföras av dem som skulle styras.

  • Plymouth, Massachusetts, annekterades av Massachusetts Bay-kolonin i 17-talet.
  • Den Mayflower lanserades Harwich i grevskapet Essex, England.