Skapa avsnitt Animationer med Scener i Google SketchUp 8

March 2

Kombinera utsikt avsnittet med scener för att skapa en animering är både en nyttig och imponerande sätt att visa upp din Google SketchUp modell. Grundtanken är att du kan använda scener för att skapa animeringar där dina sektionsplan flyttar i din modell. Här är några orsaker till att du kanske vill använda den här tekniken:

 • Om du har en byggnad med flera nivåer, kan du skapa en animerad presentation som visar en genomskuren planvy av varje nivå.
 • Använda en animerad avsnitt plan till "komma in" din modell är en mycket classier övergång än att bara dölja vissa delar av den.
 • När du behöver för att visa förhållandet mellan plan- och sektionsvyer för ett projekt, med hjälp av en animerad avsnitt plan hjälper till att förklara begreppet olika arkitektoniska utsikt 3D nybörjare.

Följ dessa steg för att skapa en grundläggande avsnitt animation:

Skapa avsnitt Animationer med Scener i Google SketchUp 8

 1. Lägg ett avsnitt plan till din modell.
 2. Lägg en scen till din modell.
 3. Lägg annat avsnitt plan till din modell.

  Du kan lägga till ett annat avsnitt plan i ett av två sätt:

  • Använd avsnitt Plane verktyget för att skapa en helt ny. Detta är förmodligen det enklaste alternativet, speciellt om du just har börjat.
  • Använd verktyget Flytta för att kopiera en befintlig avsnitt plan.

  Se till att din nya avsnitt planet är aktiv; om det är, skär det genom din modell. Om det inte är aktiv, högerklicka på snittplanet och välj Aktiv Klipp från snabbmenyn.

 4. Lägg en annan scen till din modell.

  Denna ny scen ihåg vilken är den aktiva sektionen planet.
 5. Klicka vidare på scener du lagt för att se din animation.

  Du ser en animerad avsnitt klippa som SketchUp övergångar från en scen till nästa. Om du inte gör det, se till att du har scenövergångar aktiverade: Välj Fönster, Model Info och välj sedan Animationer panelen i Model Info dialogrutan. Se till att kryssrutan scenövergångar är markerad.

Om du inte gillar att se avsnittet-plana objekt (de fyrkantiga saker med pilar på sina hörn) i din animation, stänga av dem genom att avmarkera Avsnitt Planes på Visa-menyn. Då kan du se avsnittet nedskärningar utan några fula grå rektanglar flyger runt.

Det svåraste att komma ihåg om du använder scener och sektionsplan för att göra avsnittet animationer är här: Du behöver ett separat avsnitt plan för varje scen som du skapar Det vill säga, SketchUp animerar övergången från en aktiv sektion plan till en annan aktiv avsnitt planet. . Om allt du gör är att flytta samma avsnitt plan till en annan plats och lägger till en scen, kommer denna teknik inte fungerar.