Vilka är orsakerna till magont och diarré?

July 16

De möjliga orsakerna till ont i magen och diarré inkluderar en mage virus, matförgiftning, och ångest. Dessutom över hänge sig rik mat, konsumera alkoholhaltiga drycker, och tar antibiotika kan orsaka dessa symptom. Även om de är oftast inte allvarliga, kan långvarig magont och diarré orsaka överdriven vätskeförlust, vilket leder till uttorkning.

När uttorkning inträffar, kan människor upplever svaghet; yrsel; torra, klibbiga slemhinnor; och minskad urinproduktion, tillsammans med en minskad medvetandegrad, feber och huvudvärk. Vätskor behöver fyllas omgående eller njurskada kan uppstå. Generellt kan vätskor och elektrolyter återställas hemma, men när uttorkning är allvarlig eller kräkningar och diarré kvarstår dock, sjukhusvård kan krävas. Detta gäller särskilt för små barn och äldre.

Rättsmedel för att återställa vätskor och elektrolyter inkluderar dricksvatten, sportdrycker, och apelsinjuice och äta bananer. När det krävs sjukhusvistelse, är intravenösa vätskor och näringsämnen i allmänhet börjat. Lyckligtvis är diarré oftast tillfälliga och kan lösas med över disk och huskurer.

Vanliga behandlingar för magont och diarré inkluderar anti-diarré mediciner som innehåller vismut, och mediciner som saktar tarmmotiliteten. Även om dessa mediciner är snabba verkande och effektiva vid behandling av diarré, kan de ibland orsaka förstoppning. Det är viktigt för patienterna att dricka mycket vätska när man tar dessa mediciner för att undvika att bli förstoppad. När magkramper och diarré är relaterade till en bakteriell infektion, kan antibiotika behövas. Även antibiotika kan förvärra symtomen tillfälligt, kommer de att bli av den felande bakteriell infektion.

När en person har magkramper och diarré, bör han vila magen för en dag eller så genom att äta bara intetsägande livsmedel och drycker. Varm, koffeinfritt te och rostat bröd bidrar till att förhindra uttorkning och inte ytterligare irritera magen. Även om många människor har ingen aptit eller lust att äta när de har ont i magen, är det viktigt för dem att försöka äta och dricka små portioner under hela dagen för att förhindra svaghet. Dessutom, om symtomen åtföljs av kräkningar och oförmågan att hålla ner någonting, en läkare bör anmälas så att han eller hon kan föreslå en alternativ behandlingsplan.

Många fall av magkramper och diarré, men inte har en tydlig orsak. Dessa fall är i allmänhet kortlivade, och lösa så snabbt som de började. Om symptom kvarstår eller förvärras, kan ytterligare medicinsk utvärdering vara nödvändig. En läkare kan rekommendera blodprov, avföringsprover och röntgen för att fastställa orsaken till symtomen, som ibland kan vara relaterade till kolit, divertikulit, parasitinfektion, eller en födoämnesallergi.

 • Många fall av magont och diarré inte har en tydlig orsak.
 • Ett diagram i magen och tolvfingertarmen.
 • Receptbelagda anti diarrheals.
 • Förorenad dricka sätt kan resultera i diarré.
 • Många fall av magkramper och diarré inte har en tydlig orsak.
 • Sportdrycker kan hjälpa till att återställa vätskor och elektrolyter när uttorkning och diarré inträffar.
 • Kamomill te är en hjälpsam stöd till både magont och diarré.
 • Salmonella, en vanlig orsak till matförgiftning, kan orsaka en magont och diarré.
 • Mot diarré mediciner som innehåller vismut används ofta för att bekämpa en orolig mage och diarré.
 • Om sjukhusvård i behov kommer en patient att få intravenös vätska och näringsämnen för att behandla sin diarré och uttorkning.
 • En magont och diarré kan vara resultatet av ångest.
 • Människor som har maginfluensa lider ofta av kräkningar och diarré.
 • Yoghurt med levande kulturer kan bygga tarmfloran efter diarré.