Vad är Montauk Project?

August 3

"The Montauk Project" avser en påstådd grupp av hemliga projekt som genomförs av Förenta staternas regering och bedrivs vid Montauk, Long Island Air Force Station, även känd som "Camp Hero." Den forskning som bedrivs vid Camp Hero, som påstods involverar tidsresor och andra paranormala experiment, sades vara för att utveckla psykologiska krigföring taktik.

UFO forskare och astrofysiker, Jacques Vallee, teori att berättelser om Montauk Project påbörjade med författaren och ingenjör, Preston Nichols, som påstod sig ha varit inblandade i projektet och var så småningom kunna minnas sin inblandning i det efter att avslöja tidigare förträngda minnen. Med sin expertis inom elteknik, parapsykologi och psykologi, utger Nichols ha beställt att delta i Montauk Project och dess påstådda försök med tidsresor och tankekontroll. Nichols har skrivit en trilogi av böcker på Montauk Project, som han hävdar sitt ursprung i 1943 och var ansluten till Philadelphia Experiment.

Förespråkare av Montauk Project säga det började under namnet "Phoenix Project" och att forskningen ursprungligen genomfördes vid Long Island Brookhaven National Laboratory. Forskningen platsen var snart flyttade från laboratoriet till en närliggande avvecklas US Air Force Base på Montauk, där projektet växte uppgift att anställa flera hundra arbetare. Projektet var förmodligen flyttat för att skydda stora utrustning såsom SAGE radar skålen, enligt uppgift kunna arbeta vid frekvenser som kan förändra det mänskliga sinnet. Utrustning för projektet förvarades vid en underjordisk militärbasen ("D1 Base") som utvecklats av Office of Naval Intelligence (ONI) och National Security Agency (NSA). År 1969 var platsen stängdes och done som viltreservat, även om konspirationsteoretiker säger att projektet fort fram till slutet av 80-talet.

Många paranormala vinningar oftast förpassas till science fiction var enligt uppgift gjorts under Montauk Project. Till exempel, hävdade två män som var enligt uppgift bland dem ombord på USS Eldridge, den involverade i Philadelphia Experiment skeppet, att de faktiskt hoppade från fartyget 1943 och avvecklas vid Montauk 1983. Andra skeptiska utveckling som påstås inträffade under Montauk Projekt inkluderar skapandet av en tidsportal som möjligprojektforskare att resa hela tiden och rummet samt kontaktutomjordingar. År 1988, spansk-ryska dissidenten Enrico Chekov, i media sagt att ryska satelliter faktiskt hade upptäckts denna stora "rumtid bubbla" på sina Camp hjälte övervakningsrapporter.

Under 2008 var den tvättade upp kadavret av en oidentifierad varelse fotograferas vid stranden av en Montauk beach. Smeknamn "Montauk Monster", varelsen hittades med en skrot av tyg bunden runt dess främre benet, vilket orsakar en del att misstänka att det var på något sätt anslutna till de märkliga experiment på Montauk.