Vad är en Site Coordinator?

August 10

En webbplats koordinator är någon som planerar och styr verksamheten eller händelser i näringslivet, skolor och organisationer. Denna person är ansvarig för att anställa säljare eller entreprenörer, budgetering kostnader, och styra andra anställda eller samordnare på vad man ska göra. Webbplatsen samordnare kan också vara inblandade i interaktion med allmänheten på dessa händelser och bygga rapport med potentiella investerare eller kunder.

En webbplats samordnare som arbetar med ett skolsystem planerar aktiviteter som är både akademisk och icke-akademisk karaktär. Dessa kan bestå av lektioner, projekt, resor, och tester som skall slutföras av elever under varje läsår. Han kan också utveckla händelser där föräldrar, elever och lärare kan träffas och diskutera frågor, samla in pengar, eller hjälp i samhället.

Alla site samordnare måste vara bekväm med att tala med olika grupper och individer samt styra andra. Han kommer i allmänhet att arbeta med flera anställda och underleverantörer, och ansvarar för deras arbete samt hans eget. Det är hans jobb att se till att alla inblandade parter gör sina respektive jobb och att det går med på schemat och inom budget.

Budgetering är en annan viktig roll som platsen samordnare. Leverantörer, leveranser, arenor, och kampanjer varje pris pengar, och det är hans ansvar att ställa budgeten för alla aspekter av en händelse och verka inom den. Han krävs ofta att förhandla om priser och avtalsvillkor med underleverantörer och leverantörer.

Andra roller som webbplatsen koordinator innebära att arbeta tillsammans avdelningschefer och medarbetare inom samma företag eller organisation för att planera evenemanget eller programmet. Dessa människor kan omfatta marknadsföring och PR-proffs, revisorer, offentliga talare och viktiga beslutsfattare. Tillsammans kan de rikta sina mål och utveckla en spelplan för alla kommande aktiviteter och evenemang.

De flesta site koordinator proffs har en fyraårig examen eller motsvarande erfarenhet innan yrket. Grader ofta erhålls inom management, affärer, eller PR; men kan variera beroende på den bransch där platschefen vill arbeta.

Vanliga branscher som anställer webbplatssamordnare inkluderar PR-företag, reklambyråer, ideella organisationer och skolor. Dessa företag planerar ofta flera årliga aktiviteter, händelser och möten med kunder och medarbetare, och ofta ta hjälp av webbplatsen samordnare för att hjälpa till med övergripande planering. I många fall, platssamordnare arbetar som oberoende entreprenörer och utveckla planer för flera företag samtidigt.

  • En webbplats samordnare ansvarar för budgetering kostnader.
  • En webbplats samordnare ansvarar för att anställa säljare eller entreprenörer.
  • En webbplats samordnare som arbetar med ett skolsystem kan vara ansvarig för planering som är både akademiskt och icke-akademisk karaktär.
  • En webbplats samordnare som arbetar med ett skolsystem kan utvecklas händelser där föräldrar, lärare och elever kan träffas och diskutera frågor.
  • En webbplats samordnare som arbetar med ett skolsystem kan planera tester som måste fyllas i av eleverna under varje läsår.