Vad är kopplingen mellan post nasal drip och Hosta?

April 19

Post nasal drip och hosta kan irritera hals, störa sömnen och i allmänhet göra den sjuke känner sig olycklig. Ofta är post nasal drip orsaken till en ihållande hosta som slem avlopp från bihålorna och fäster på baksidan av halsen. Hostreflexen är bodyâ € s försök att få bort detta slem, men oftare, tjänar det bara att ytterligare irritera hals.

Slem produceras av bihålorna för att reglera luft fukt och att fånga partiklar såsom damm, hindrar dem från att komma in i lungorna. Normalt är relativt små mängder slem produceras och gå obemärkt förbi. När bihålorna blir tillräckligt irriterad, men kommer de att överproducera, och överskottet kan leda till post nasal drip.

När bihålorna överproducera, överflödigt slem avlopp från bihålorna, antingen rinner ut ur näsborrarna eller ner på baksidan av halsen. Slem klamrar sig fast på baksidan av halsen kommer att orsaka irritation och obehag. Ett sår eller kli i halsen är ofta ansvariga för hosta. Hostan kan orsaka ytterligare irritation och ångest, vilket kan leda till infektioner.

Irriterande i luften såsom allergener, damm eller rök kan orsaka bihålorna att öka slemproduktion. Förkylningar och influensa och även kryddstark mat kan ge liknande resultat. Graviditet och förskjutningar i hormonnivåer kan också orsaka post nasal drip och hosta.

Kampen mot dessa problem beror till stor del på källan till irritation, men vissa behandlingar fungerar bra oberoende av källa. Dricka mycket vatten kommer att fylla vätskor förlorade till sinus sekret samtidigt bidra till att tvätta halsen klara av slem. Gurgla med saltvatten också är effektiva för att avlägsna slem och hjälper till att bekämpa infektioner. Hosta droppar eller hårda karameller hjälper att belägga halsen och skydda den från ytterligare irritation.

Mjölkprodukter bör undvikas av personer som upplever post nasal drip och hosta. Mjölk kommer att orsaka att slem att tjockna. Tjockare slem kommer inte rinna så lätt, ökar sinus smärta och tryck och göra det betydligt svårare att få bort från halsen.

Om en allergisk reaktion är ansvarig för post nasal drip och hosta, kommer en over-the-counter antihistamin lindra symtomen. Avsvällande också kan vara till hjälp för att minska svullnad i bihålorna, och naturligtvis, undvika de irriterande ämnen som är ansvariga borde ge omedelbar lindring. Med minskningen av sinus svullnad och dränering, saktar post nasal drip och stannar, lätta hosta också.

  • Hosta kan irritera hals.
  • Hostan från post nasal drip kan leda till ont i halsen.
  • Graviditet kan orsaka post nasal drip och hosta.
  • Hostdämpande droppar kan lugna halsar irriterade med post nasal drip.
  • En allergisk reation kan orsaka post-nasal drip.
  • Gurgla med saltvatten kan minska slem och bekämpa infektioner.
  • Om bihålor inte rinna, kan det leda till sinus smärta och tryck.