Hur kan jag göra en hängmatta?

April 27

Hängmattor har funnits i århundraden. Sjömän använde dem som sängar på långa sjöresor, eftersom höjdfaktorn innebar att de kunde sova lugnt och undvika möss. För vissa människor, tanken på att ligga i en hängmatta på en varm sommardag, kall drink i handen, är deras begreppet lycka. Gör din egen hängmatta ska bara ta en timme eller två av din lediga tid.

När du gör din hängmatta, anser det material som du ska använda. Det vanligaste materialet för en trädgård hängmatta är en lätt färgad duk. Den ljusa färgen kommer att reflektera värmen bättre än mörka färger. Canvas är också andas och kommer inte att bli kladdigt i värmen.

Börja montering hängmattan genom att sy kanterna på duken. Rulla i var och en av de längre sidorna av cirka 15 centimeter (6 tum) och sy dem med en symaskin. Detta kommer att säkerställa att kanterna inte ser saknade eller börjar striden. Se till att lämna tillräckligt med utrymme för att passera repet igenom. Nästa, upprepa proceduren på de kortare kanterna.

Därefter kommer repet. Du kommer att behöva två korta bitar av rep och två andra pjäser tillräckligt länge för att trä igenom duken med en generös mängd kvar. Trä kortare bitar genom varje loopar som du har gjort i slutet av hängmattan duk, knyt ändarna av de kortare bitar av rep i en knut. Du kommer inte att obundet dessa knutar, så gör dem säkra som möjligt.

Trä de längre bitar av rep genom duken. Ändarna kan knytas lätt, men de ska vara lätta att lösa upp. Sedan väljer den plats där duken är att hängas.

Säkerhet är viktigt när du väljer din hängmatta plats. Se till träden som du väljer är starka nog att hantera din vikt. Se också till att det inte finns några tunga hängande grenar som kan vara döda och hamnar i hängmattan.

Knyt dina linor tätt runt träden eller upprätt stöd. Om du använder ett träd, se till att du placerar träribbor mellan trädet och repet. Om du binda repet för hårt till trädet, kommer du att orsaka en typ av skada som kallas ringbark, som bokstavligen stryper trädet med repet. Allt som återstår är att svänga in i din hängmatta och njuta av en lugn och behaglig sömn.

  • Hängmattor sover contraptions som används för en persons avkoppling.
  • Trädgårds hängmattor är oftast gjorda av en ljusfärgad duk.
  • Folk bör se träden de väljer är starka nog att hantera sin vikt.