Hur säkert är Catnip för kattungar?

May 1

Kattmynta är en flerårig ört, vilket betyder att det växer genom mer än en växtsäsong, och den innehåller en ingrediens som kallas nepetalactone. Det är denna naturligt förekommande kemikalie som kattungar och katter reagerar på genom att bli mer aktiva, spinner, och rullande, eller ens slicka och dreglande - vissa kan äta kattmynta också. Detta är allmänt säker, eftersom kattmynta är inte giftiga. Det är allmänt anses säkra att använda kattmynta för kattungar, men det är viktigt att notera att vissa katter inte kan vara mycket intresserad av örten, speciellt kattungar som är yngre än två till tre månader gammal och en del äldre katter.

Ofta människor ifrågasätter om det är säkert att använda kattmynta för kattungar för ett par anledningar. Först kan de ifrågasätta om en kattunge system kommer att visa sig mer sårbara för något skadligt som kan vara i kattmynta. För det andra kan de undrar om några ingredienser i kattmynta kan vara allmänt skadligt. Den goda nyheten är, kattmynta är icke-giftiga för katter i alla åldrar, även kattungar.

En sak som är viktigt att notera om du använder kattmynta för kattungar är att vissa kan försöka äta det förutom att bara sniffa det eller leka med det inne i ett husdjur leksak. Att äta en liten mängd kattmynta är osannolikt att orsaka en katt någon skada. Om katten äter det i extremt stora mängder kan dock han kräkas eller diarré. Ändå är det inte troligt att orsaka allvarliga eller bestående effekter när det intas.

Forskarna tror att den kemiska nepetalactone ansvarar för katternas gynnsamma svar på kattmynta, eftersom den ger samma sorts reaktioner som kön feromoner hos katter och kattungar. Reaktionerna kan emellertid variera från kattunge till kattunge. Vissa kan verkade vaggas av det medan andra blir väldigt upphetsad och sprallig. Många katter gillar att gnida eller rulla över kattmynta eller ett objekt som innehåller det, och tass eller klo på den. Dessutom en del blir väldigt nervös och lekfull i sin närvaro, och många slicka, sniff, och mumsa på det också.

Trots det faktum att du använder kattmynta för kattungar anses säkert, är det viktigt att notera att vissa katter inte kan verka så intresserad av det som andra. Till exempel, kattungar som är yngre än ca 2-3 månader gammal ofta oegennyttig i den. På samma sätt kan äldre katter verkar inte så intresserade som yngre katter.

  • Kattmynta är allmänt säker för kattungar.
  • Den kattmynta ört innehåller en ingrediens som många katter reagerar på.