Hur är Playstation 3 skiljer sig från tidigare modeller?

October 4

Playstation 3 eller PS3 är den tredje modellen att komma ut från Sonys berömda videospel bas. Det kom in på marknaden på november 2006 i USA och mars 2007 i Europa, men det hade redan presenterats i mässor i Tokyo, Japan ungefär ett år innan det.

En av de viktigaste fördelarna med Playstation 3 är närvaron av en Blu-ray Disc, med en lagringskapacitet på nästan 60GB. Detta innebär att det kan återge högkvalitativ video i form av DVD, CD, BD-ROM, och SACD. Om du vill köpa en Blu-ray Disc-spelare ensam, kommer det att ställa dig tillbaka nästan $ 1000 $ (USD), eller så kan du betala $ 600 USD och köpa den integreras i Playstation.

Spel är ett andra skäl Playstation 3 är mycket populär. PS1-spel inte spela i PS2, men alla spel från PS2 kan användas utan problem i PS3. Lägg till att en ny generation av spel avsedda uteslutande med den högteknologiska spelare i åtanke, och denna version har några allvarliga fördelar jämfört med andra spelplattformar. Fördelarna dock har sitt pris. PS3-spel kostar i genomsnitt $ 60 USD. Lägg till att det höga priset på Playstation i första hand ($ 500-600 USD), och spel fick bara riktigt dyrt. När Playstation 3 kom ut, bara 15 spel var tillgängliga, av vilka många sålde slut efter mindre än en vecka.

Inte bara PS3 tillåter för surfande, även kommer med USB-portar för att koppla in en mus och tangentbord, och den kan anslutas till alla TV för att bli en omedelbar monitor-förberedd dator. Det kommer också med den trådlösa SIXAXIS-handkontrollen, den första på en Sony Playstation. Trådlösa styrenheter tillåter spelare att engagera sig i rörelsekänsliga spel som den kommande Warhawk, där spelare kommer att kunna flyga ett flygplan genom att imitera pilot rörelser med styrenheten i stället genom att trycka på knappar. Online-spel kommer också att vara en funktion för Playstation 3, med många alternativ för spelare att slåss med varandra så gott.