Vad är leksaker för Tots?

September 26

Leksaker för Tots grundades 1947 av överste William Hendricks i USA Marine Corps Reserve. Den officiella historien är att överstens fru gjorde ett barns docka och gav den till sin man att förmedla till en organisation samla leksaker till behövande barn. När Hendricks kunde hitta någon sådan organisation i Los Angeles, startade han sin egen, samla leksaker för över 5.000 familjer i det första året med hjälp av andra reservister. Den Marine Corps inspirerades av programmet och gjort det rikstäckande 1948.

Programmets uttalade mål är att "föra glädjen av jul till USA: s behövande barn." Sedan starten har Leksaker för Tots träffade detta mål med radikala framgång, med stöd av Walt Disney Company och en mängd olika kändisar. Många organisationer över hela Amerika stöder leksaks enheter runt jul, med återvinningsstationer i varuhus, stormarknader, bibliotek och skolor. Motorcykelklubbar är ofta aktiva i dessa samlingar, ger ett exempel på de vitt skilda grupper som stöder uppdraget.

Till 1980, Leksaker för Tots accepterade både nya och begagnade leksaker, renovering av begagnade leksaker och donera dem till tacksamma familjer. Rising farhågor om säkerheten att distribuera begagnade leksaker, särskilt de som gjorts före 1970-talet som kan innehålla bly och andra giftiga ämnen, i kombination med en ökande efterfrågan på marinkåren, orsakade organisationen begära bara nya leksaker. Leksaker för Tots kände också att distribuera hand mig-down leksaker var inte uppmuntrande eller moral byggande och att barn skulle gynnas mer av nya leksaker.

De marina Leksaker för Tots Foundation grundades 1991 för att stödja kåren i sina mål. Det kompletterar samlingarna gjorts av Marines, distribuerar reklam och stödmaterial, ger en punkt för avdragsgilla monetära donationer, arbetar med företag för att främja leksakssamling, och ser till att gruppen är i full överensstämmelse med Internal Revenue Service (IRS) standarder. Donatorer kan lämna leksaker på en mängd olika punkter runt om i världen, och de kan också skänka pengar, tid eller begagnade fordon till stiftelsen. Leksaker kan begäras av myndigheter, lärare, eller individer som ser barn i nöd. Marines passerar ut leksaker ofta delta i full dress uniform.

  • Leksaker för Tots grundades i Los Angeles.
  • Leksaker för Tots tillåter inte längre används leksaker för donation.
  • Leksaker för Tots samlar och distribuerar leksak donationer till behövande barn runt om i världen under julhelgen.
  • Leksaker för Tots kan vara värd händelser med någon spelar Santa att ge ut done leksaker.