Vad är en DUI advokat?

September 27

Om någon har druckit alkohol eller använda droger, och väljer att köra bil, driver hon risken att dras över av en polis. Om hon inte kan passera en uppsättning tester, som kallas sobrietytest, eller om hon inte klarar av ett utandningsprov för att bestämma mängden alkohol som är hennes blodomlopp, kan hon bli arresterad för bilkörning under påverkan (DUI). I den situationen kommer hon behöva anställa en DUI advokat för att hantera hennes fall.

Denna typ av advokat representerar en person som har åtalats för att använda droger eller dricka alkohol som överstiger de belopp som enligt lagstiftningen i den staten under körning ett motorfordon. Som advokat för den person anklagad för brottet, kan advokaten hantera alla aspekter av ärendet från början till slut.

En bra DUI advokat kommer att samråda med sin klient och förklara de möjliga scenarier om hon döms: a tillfälligt eller återkallas körkort, avgifter, böter och / eller fängelse-tiden. Vanligtvis en erfaren DUI advokat kommer att utmana gripandet, försöka övertyga domstolen att sänka avgifterna, eller försöka minska påföljden mot svaranden. Ofta advokaten kommer bestrida huruvida polismannen var inom hans konstitutionella rätt att stanna bilen och han kan ifrågasätta, i domstol, om testningen var korrekt.

En DUI advokat kommer att klargöra juridiska frågor och se till att hans klient förstår vad som händer och vad som kommer att hända under de kommande månaderna. Till exempel, kan han ge information om vad meningen kan förväntas för en första gången dom kontra en person som tidigare har blivit dömd. Det finns oftast flera utfrågningar, som börjar med en utfrågning vid Institutionen för motorfordon, och slutar med Läns eller statliga domstolen. DUI advokater kommer att närvara och förespråka för den tilltalade vid varje förhandling.

Att välja en bra DUI advokat kan vara en överväldigande uppgift. I de flesta städer, är telefonboken överskridits med jurister som är specialiserade på att köra under påverkan fallen. Word of mouth är ofta ett bra sätt att hitta en ansedd advokat.

Forskning dina val och se vem som bäst kan arbeta ditt fall. Tänk hans arvode och erfarenhet. Vissa DUI advokater ut en fast avgift för hantering av en defendantâ € s fall. Andra betalt per timme, laddning för varje minut spend arbeta på fallet och för eventuella kontorsmaterial som används för att förbereda sig för en utfrågning.

  • DUI advokater kan ibland utmana resultaten av ett utandningsprov.
  • Svarande bör dela alla fakta om deras DUI stopp med sina advokater.
  • DUI advokater kan försöka utmana omständigheterna deras klient greps under.
  • En DUI advokat hanterar försvaret av någon laddad med alkohol och bilkörning.