Vad bör jag veta om Basement Waterproofing?

June 27

Källare tätskikt är en av de primära oro bland människor som äger en källare. Detta gör den till en av de viktigaste aspekterna av hemmet-planering, arkitektur och design. Källare tätskikt är helt annorlunda från tätskikt andra delar av ditt hus eftersom din källaren är, med all sannolikhet, omgiven av fuktig jord på alla sidor.

Varför du behöver Vattentät din källare

Inte bara kan vattna sipprar genom källarväggar orsaka permanenta skador på strukturen, kan det förstöra egendom och eventuella möbler inne. Dessutom är extremt svårt och dyrt att reparera skador till källaren strukturen. Detta gör förebyggande klokare val. En ytterligare punkt att vara medveten om är att eftersom källaren brukar inte får direkt solljus, det är en idealisk plats för mögel och mjöldagg att föda om fukt är tillräcklig. Svampen kan inte bara orsaka dålig lukt, men det kan sporra allergier och sjukdomar i hushållet.

Det bästa sättet är att vattentäta källare vid den tidpunkt då de är byggda. Detta är dock inte alltid sker. Om ditt hem har sprickor i källarväggar, ett problematiskt VVS-system, eller mögliga källar inredning och hög luftfuktighet, bör källaren med all sannolikhet vara vattentät så snart som möjligt.

Om du råkar vara bosatt i ett område som tar emot riklig nederbörd, blir källare tätskikt en absolut nödvändighet. Istället för att försöka göra det själv, är det starkt rekommenderat att du anlita en expert så att din tätskikt systemet fungerar effektivt och håller längre.

De typer av Basement Waterproofing Systems

Valet av tätskiktssystem för din källare kommer att bero på en rad olika faktorer som orsak till läckage, det strukturella tillståndet i ditt hus och miljöförhållanden. Med tanke på dina behov, kommer du sannolikt välja mellan tre huvudsakliga källare tätskikt system.

Tanking är en process som involverar beläggning av de yttre väggarna av källaren med ett vattenresistent material. Denna metod för källare tätskikt måste göras under den inledande uppbyggnadsfasen av hemmet. Eftersom det tillämpas redan från början, det fungerar i allmänhet väl för de flesta typer av läckage.

Systemet Hålrummet dränering innebär tillämpning av en plast bikakestruktur beläggning på väggar, golv och tak. Denna räfflad eller sluttande yta hjälper omdirigera alla läckage till ett dräneringssystem och inte tillåter fukt att "stå" för länge. Dräneringssystem cavity involverar pumpar som är beroende av elförsörjning och därför kan stöta elektriska problem med tiden. På grund av sina många fallgropar och höga nivåer av underhåll, är detta system i allmänhet inte ett populärt val.

Slutligen är det yttre grunden avloppet ett modifierat dräneringssystem som installeras på ytterväggar. Det fungerar att omdirigera grundvatten bort från väggarna.

  • En man installerar en källarvåning.