Hur gör jag övervinna en rädsla för katter?

June 28

Rädslan för katter, eller ailurophobia, är en vanlig rädsla som hindrar en från att vara nära katter utan att känna panik, rädsla, ilska, eller andra typer av stress. En barndomstrauma kan vara roten av rädsla för katter, eller någon kan helt enkelt ha en negativ reaktion på natur och vanor katter. Precis som alla andra fobi, kan rädslan för katter inte lösas utan att först upptäcka roten av rädsla. Därifrån kan du kanske att behandla fobin genom att behandla vad som orsakat rädsla; kombinera denna metod med progressiv exponering för katter och information om katter kan lindra rädslan.

en av de vanligaste orsakerna till rädslan för katter är rädslan för smärta orsakad av katter. Medan de flesta katter är ganska fogliga, vissa katter är benägna att bita eller klösa, vilket kan vara smärtsamt när riktas mot människor. Förstå varför katter klo eller bita kan lindra den rädslan. Ibland katter utöka sina klor när de känner innehåll. Sinking sina klor i material och föremål kan faktiskt vara ett tecken på belåtenhet, så om en katt sträcker sina klor i dina kläder eller hud, kan det faktiskt vara ett tecken på att katten gillar dig eller känner sig bekväm med dig. Även om detta inte lindra smärtan på något sätt, kan det hjälpa dig att förstå att katten inte vara skadlig, och en rädsla för katter får inte nödvändigtvis vara motiverat.

Pop kultur eller påverkan från andra kan också orsaka en rädsla för katter. Katter ibland beskrivs som förebud om onda i filmer, tv och böcker, och många lider av ailurophobia bär rädslan från sådana popkulturen bilder. I det här fallet, åtminstone två alternativ för att övervinna rädslan för katter: en är att forska i historien av katter och förstå deras beteenden och symbolisk karaktär, och den andra är att söka professionell terapi. En terapeut kan kanske hjälpa dig att sortera igenom orsakerna till din rädsla och ge strategier för att vara funktionell runt katter.

De flesta människor som lider av ailurophobia kan övervinna sina rädslor genom att långsamt utsätta sig för katter och kattrelaterade ämnen. Kanske besöka djuraffären för att se katter från en skyddad utsiktspunkt kommer att hjälpa den sjuke vänja sig att vara nära dem. När du känner dig bekväm ser katter, kan det vara dags att gå till en väns hus för att se hans eller hennes katt. Har vännen hålla katten så att du kan se det på avstånd. Gör detta flera gånger tills du blir bekväm varelse i samma rum med katten. Då kanske det är dags att försöka röra katten. Pet den medan en kompis håller den, till exempel. Denna långsamma progression kan hjälpa dig att bli mer vana vid katter, och medan du får inte bli en katt älskare, kommer du åtminstone bli funktionell runt dem.

  • Det finns många terapeutiska metoder för att hjälpa människor att hantera rädsla.
  • Människor kan övervinna en rädsla för katter genom att långsamt utsätta sig för de varelser.
  • De flesta, men inte alla, katter är ganska fogliga.
  • Trauma från en barndom run-in med katter kan orsaka en rädsla för djuren senare i livet.
  • Barn bör uppmuntras att umgås med katter så att de inte kommer att utveckla några farhågor.