Vad är Red Ginseng te?

July 13

Röd ginseng te är en ört dryck bryggt från ginsengroten. Det är typiskt förpackade i individuella tepåsar, men det är också tillgängligt som instant-te. Röd ginseng te fungerar som en stimulerande och tros ha terapeutiska egenskaper.

Liksom andra typer av te, är det vanligtvis bryggt med varmt vatten, även om den också kan användas för att göra iste. Röd ginseng te kan serveras vanligt, eller det kan sötas med honung eller socker och blandas med mjölk eller citronsaft. Jämfört med andra typer av te, är röd ginseng te relativt dyra.

I sin naturliga form är ginsengrot brun till färgen och formad som en mänsklig gestalt med bihang som liknar armar och ben. Röd ginseng tillverkas av rötter som har mognat till 6 år gamla. Produktionsprocessen för röd ginseng te kräver ånga uppvärmning av ginseng rot till 212 grader Fahrenheit (100 grader Celsius), vilket gör att roten för att slå rödbrun. Denna process tros öka potensen och bevara de aktiva ingredienserna i ginseng. Roten torkas sedan och pulveriseras för att göra te.

Känd också som Ginnsuu är ginseng rot hemma i kallare klimat i östra Asien, särskilt Korea, Kina och Sibirien. Ginseng växer även i Nordamerika, där den odlas i de kanadensiska provinserna Ontario och British Columbia, samt i delstaten Wisconsin i USA. Kommersiellt odlas Panax ginseng är de vanligaste asiatiska arter för produktion av röd ginseng te, även om amerikansk röd ginseng te finns också. De mest konsumeras röd ginseng te kommer från Korea.

De primära aktiva ingredienserna i ginseng kallas ginsenosider. Ginseng har studerats för dess effekter på cancer och immunbrister. Det har också testats som en anti-inflammatorisk och såsom en behandling för manlig erektil dysfunktion. Ginseng visar också löfte som ett antiretroviralt för behandlingar av humant immunbristvirus (hiv) och förvärvat immunbristsyndrom (AIDS).

Röd ginseng te är en kraftfull ört brygd som ska användas med försiktighet eftersom det kan ha både positiva effekter och betydande biverkningar. För terapeutiska ändamål i kinesisk medicin, är röd ginseng te tros öka sexuell potens, förbättra cirkulationen och återställa livsenergi efter en sjukdom. De biverkningar av röd ginseng te kan inkludera högt blodtryck, lågt blodsocker och magsjukdomar. Eftersom det är ett stimulerande, kan det också orsaka ångest och sömnsvårigheter.

  • Röd ginseng te är oftast dyrare än andra typer av te.
  • Röd ginseng te kan användas för att göra iste.
  • Ginseng rot har använts för medicinska ändamål för tusentals eller år.
  • Röd ginseng te tros öka sexuell potens, förbättra cirkulationen, och återställa livsenergi efter en sjukdom.
  • Röd ginseng te påsar.