Vad bör jag tänka när man köper pincett?

June 29

De huvudsakliga överväganden när man köper pincett är form, storlek och material. Kanske viktigast är dock formen: pekade, lutande eller rund spets. Vid val av form, ska du tänka på vad du kommer att använda pincett för samt dina personliga preferenser, om något.

Spets pincett är ofta bäst lämpade för att ta bort hår stubb, inåtväxta hårstrån eller stickor. Den fina spetsen ger användaren exakt kontroll för att plocka eller ta bort den oönskade målet. När du köper en pincett med en spets, bör du vara säker på att inte släppa dem och för att skydda den spetsiga änden. De flesta spets pincett kommer med ett skyddande hölje.

Sneda spets pincett erbjuder mer flexibilitet i att ta bort oönskade eller herrelösa hår. Den vanligaste användningen av lutande spets pincett är för grooming ögonbryn. Du kan använda tips för fina hår eller lutande sektionen för resten av dina tweezing behov. När du köper en pincett med en lutande tips bör du leta efter ett par som har en skarp kant. Några välkända och populära varumärken ger gratis skärpning för sina pincett.

För grova plockning behov, kanske du vill överväga att köpa en pincett med en rund spets. Pincett med en rund spets inte behöver slipas. Nackdelen med att köpa pincett med en rund eller trubbig spets är att de är mindre exakt. Sneda och spets pincett tillåter generellt för mer precisa plockar!

När du köper en pincett du också vill överväga den totala pincett storleken. För en mer optimal tweezing erfarenhet, gå för paret som passar i handen bekvämt och är lätta att manipulera. Du kan hitta en pincett med längre handtag och varierande längder av sneda eller rundade spetsar. Om traditionell kniptångs stil av pincett är svårt att använda att du kan köpa en pincett som har ett grepp som liknar en sax eller kära med en bredare grepp i mitten för fingrarna och tummen för att vila på.

När du köper en pincett leta efter ett par som är tillverkad i rostfritt stål för enkel rengöring och vård. Vissa märken av pincett har emalj eller plastbeläggning i olika färger som är bra så länge de tips av pincetten är rostfritt stål.

Det finns många andra användningsområden för pincett som inte inkluderar skönhetssalonger eller vård. Dessa inkluderar optisk pincett, stämpeltänger och pincetter för biologi eller elektronisk arbete. För var och en av dessa kan du köpa en pincett som är gjorda speciellt för dina behov.

  • Pincett används av kosmetika proffs är utformade för att vara enkla att använda.
  • Inåtväxta hårstrån kan kräva spets pincett.
  • När du köper en pincett, överväga sina former, storlekar och vad de är gjorda av.
  • Raka tip pincett är utmärkta för användning på envisa hårstrån.