Vad är en Media Phone?

December 11

Termen "media telefon" hänvisar ofta till en mobiltelefon som har multimediafunktionalitet och även till en viss enhet som ska användas i hemmet. Det senare är en multimedia bredbandsenhet med en skärm med en bredd av 7 inches (17,8 cm) eller större. Den är kapabel att utföra många av de funktioner som en dator och en telefon gör.

Denna senare typ av "media telefon" är en relativt ny typ av kommunikationsenhet. Det utnyttjar kraften och funktionaliteten i datorn och telefonen. Som en konsekvens, är det en enhet som är kapabel att tillhandahålla telefontjänst tillsammans med Internet-tjänst. Förutom att placera vanliga samtal, kan användarna dra fördel av att använda bredbandstjänst för att kolla på nätet för nyheter och väder eller att titta på video och lyssna på strömmande ljud, till exempel. Medie telefoner tenderar att vara större än den genomsnittliga mobilen, dock, så de brukar drivs med hjälp av en styrplatta eller en penna.

Normalt kan användare ringa samtal via enheten genom Voice over Internet Protocol (VoIP). En trådlös handenhet kan ingå med media telefonen för att underlätta samtal. Enheten kan också användas för att surfa på webben, visa bilder, organisera filer, lyssna på musik, skicka SMS och ta bilder. Många av dessa funktioner är drivs av en widget-baserat operativsystem.

Genomsnittskonsumenten lockas till media telefoner till stor del på grund av deras extra funktionalitet. Ägare av medie telefoner kan göra mycket mer på dessa typer av telefoner än de skulle kunna göra på telefoner som bara kan ringa upp. Populariteten av sociala nätverk gör dessa enheter särskilt attraktiv för de individer som vill vara ansluten till sina kamrater utan att behöva använda en dator. Företagare kan också hitta dessa enheter att vara fördelaktigt i sitt dagliga arbetsrutiner, eftersom de erbjuder funktioner som potentiellt kan hjälpa till att organisera sitt liv och hjälpa dem att utföra sina arbetsuppgifter.

Konsekvenserna av mediatelefonen blir en standard enhet är många. En media telefonens hög funktionalitet och kompletterande karaktär till den personliga datorn, tv och vanlig mobiltelefon gör det till en kandidat för allmänt erkänt "fjärde skärmen" beteckning. Skulle media telefon vinna i popularitet och bli precis så allestädes närvarande som de ovan nämnda produkterna, kommer dess position inom teknologiindustrin att stelna, och media telefonen kunde komma att betraktas som en standardenhet.

  • Medie telefoner kan vanligtvis användare att surfa på Internet.
  • De flesta medie telefoner stöder program som tillåter användare att interagera med varandra genom spel eller meddelandetjänster.
  • Medie telefoner kan stödja utbytet av bilder.