Vad är en cocktail Bun?

December 1

En cocktail bulle är en typ av söta bakverk som härstammar, och är populärt, i Hong Kong. Den är tillverkad av syrat sött bröd som är fylld med ett tungt kokos och smörblandningen. Den populära bakverk är en stapelvara i de flesta asiatiska bagerier. Vissa bagerier inkluderar speciella tillsatser, som kallas deg förbättrande, för att hålla brödet väldigt mjuk.

Cocktail bulle, kallades gai mei bao i Hongkong, har sitt ursprung i Hongkong på 1950-talet. Det var en uppfinning av nödvändighet från ett bageri som inte vill slösa ätbara bullar i slutet av den bankdag. Den ursprungliga cocktail bulle gjordes genom att kombinera dagsgamla rullar med socker och riven kokos. En fräsch, söt deg gjordes och kokosblandningen används som fyllning. De tekniker och vissa ingredienser har förändrats sedan den ursprungliga, inklusive tillägg av ingredienser såsom smör.

Den version av cocktail bun som oftast serveras under 2011 inte använder marken, dagsgamla rullar i fyllningen. Istället är det producerad färsk varje dag för att uppfylla efterfrågan. Överdelen av bullarna borstas med ett ägg tvätta eller smör för att hjälpa dem brun och ge dem en blank yta. Designs också ibland dras ovanpå bakverk med kokos fyllning.

Fyllningen görs genom att blanda strimlad kokosnöt med socker och smör. Istället för att använda bröd som ett bindemedel, är ett ägg eller äggula användes. Det är mycket söt med en distinkt smak och är också tung, till skillnad från den omgivande bröd.

Brödet används för att göra en cocktail bulle är känd för att vara mycket lätt, mjuk och fuktig. Den har en liten mängd sötma men inte övermanna fyllningen. Det är en typisk typ av kinesisk bröd som används för söta bakverk och godsaker.

Ett element som används i brödet för att bidra till att ge det en mjuk, angenäm konsistens kallas en deg förbättrare. Dough förbättrare är vätskor eller pulver som kan läggas till degen för att förbättra vissa egenskaper. I fallet med cocktail bullar, tillsatserna bidra till att göra brödet mjukt även när det har varit i luften under en tid. En variation av att använda deg förbättrande är att lägga till en mjölpasta som har kokat över en låga. Detta kokta mjölpasta kan ge några av de samma aspekter som de förbättrande tillsatser.

  • Flaggan i Hong Kong. Cocktail bullar är populära i Hong Kong.
  • Cocktail bulle är en stapelvara i de flesta asiatiska bagerier.