Vad är en Puffin?

November 4

En puffin är en havsfågel i släktet Fratercula. Lunnefåglar finns i Nordatlanten, Östersjön och delar av Medelhavet, med fyra erkända lunnefågel arter är kända för att leva idag. Den mest kända inslag i lunnefågel är förmodligen sin stout triangulära näbb, som förvandlar en levande rött, orange eller gult under parningstid.

De behornade, tuftade, och Atlanten lunnefåglar är förmodligen den mest erkända företrädarna för denna gren av auk familjen. Den Rhinocerous Auklet anses också vara en lunnefågel arter, trots att dess gemensamma namnet saknar termen "lunnefågel." Fossila bevis tyder på att det förmodligen var mer lunnefågel arter vid en tidpunkt.

Lunnefåglar är runt storleken på en kartong av apelsinjuice, med elegant svart och vitt fjäderdräkt som påminde många tidiga biologer av kläder som bärs av munkar. Denna likhet förklarar det vetenskapliga namnet för lunnefågel, vilket betyder "lillebror", en ordlek som refererar "bröderna" som tillhörde klosterordnar. Lunnefåglar har mycket kraftiga, tjock kroppar och de tenderar att vara ganska klumpig på land, med många fåglar hoppande att ta sig runt på ett sätt som ser ganska komiskt.

I vattnet emellertid kroppen av puffin vettigt. Dessa fåglar är mycket skickliga simmare och dykare, och deras fylliga kroppar hålla dem isolerade från kylan i norra farvatten. Lunnefåglar är också ganska graciös i flykten, med många fåglar som sträcker över stora avstånd i sökandet efter husrum och mat. Förutom att vara bra simmare och flygblad, dessa squat fåglar är också duktiga grävare, konstruera hålor till häckar i under parningstiden.

Manliga och kvinnliga Tofslunnen tenderar att bilda långa obligationer med varandra, om en enda ägg per år och inkubera den i en isolerad håla. När ägget kläcks, båda föräldrarna föra tillbaka mat för ungen. Lunnefåglar faktiskt bära liten fisk i näbben, snarare än delvis smälta maten och regurgitating den för ungen. När ungen verkar vara blomstrande, föräldrarna lämna det på egen hand, och ungen mognar under flera veckor innan han vågade ut ur hålan.

Lunnefåglar inte para sig förrän 06:55 år, med hjälp av mellanliggande tiden till omfattningen ut potentiella boplatser och utforska sin omgivning. När lunnefåglar möta deras mates innefattar KURTIS ritualen en komplicerad serie av näbb uttagen, med fåglarna vocalizing även för att kommunicera med varandra. I naturen kan lunnefåglar bor runt 20 år, medan vissa fångenskap lunnefåglar har levt i 30-årsåldern, tack vare en brist på rovdjur.

Lunnefåglar anses inte hotad, men deras sortiment har krympt avsevärt. Människan har historiskt jagat lunnefåglar, och de konkurrerar också med dessa fåglar för fisk. Vissa lunnefågel populationer har tvingats ut med mer aggressiva fåglar som införts av människor, medan andra har drabbats av sjukdomar. Oron för lunnefågel och andra sjöfåglar har lett till att många nationer att upprätta skyddade fristäder för sjöfåglar.