Noterar tecken och symptom på hypertyreos

November 18

Hypertyreos, oavsett om de orsakats av Graves sjukdom eller annat tillstånd, producerar konsekventa tecken och symtom som påverkar varje del av din kropp. De stora avvikelser beskrivs i följande avsnitt, grupperade enligt organsystem i kroppen som påverkas.

Kroppen allmänhet

Hypertyreos kan orsaka din kroppstemperatur för att vara fortsatt hög. Du kan gå ner i vikt trots en ökad aptit. Den viktminskning beror på förlust av mager kroppsvävnad som muskler, inte på grund av en förlust av fett. I sällsynta fall, en vinster patientens vikt eftersom hon äter så många kalorier. Hypertyreos kan leda till att du känner dig svag. Du kan känna lymfkörtlar i hela kroppen, eftersom Graves sjukdom är en autoimmun sjukdom och lymfsystemet är en viktig aktör i autoimmunitet. Dina tonsiller, som ingår i lymfsystemet, också förstoras.

Det finns andra möjliga orsaker till utvidgningen av lymfkörtlar som är allvarligare än Graves sjukdom, så om du upplever detta, kontakta din läkare.

Sköldkörteln

När Graves sjukdom är orsaken till hypertyreos, är din sköldkörtel förstoras på ett symmetriskt sätt och hela körteln är fast. När en enda aktiv knöl (en bula på din sköldkörtel) är skyldig till hypertyreos, är att knöl stor, men det orsakar ofta resten av körteln att krympa. När en multinodulär struma är ansvarig, kan du känna många klumpar och stötar på din sköldkörtel.

Om du lägger handen över en förstorad sköldkörtel, kan du ofta känner en buzz som kallas en rafflande resultat från den stora ökningen av blodflödet i överaktiv sköldkörtel. Du kan höra spänningen med ett stetoskop; ljudet kallas bruit.

Huden och håret

Hypertyreos kan orsaka dina händer att kännas varm och fuktig, och de kan visas rött. Du kan uppleva en förlust av hudpigmentering (ett tillstånd som kallas vitiligo) på platser, vilket är ytterligare ett tecken på autoimmunitet. Andra områden av huden kan visas mörkare. Ditt hår kan vara bra, rak, och oförmögen att hålla en curl.

Hjärtat

Hypertyreos kan orsaka en snabb puls, som du känner som hjärtklappning. Det första tecknet på Graves sjukdom är ibland förmaksflimmer, oregelbunden hjärtrytm. Om en patient är äldre och har redan hjärtsjukdom, kan hypertyreos inducera hjärtsvikt eller hjärtsmärtor (kärlkramp) kan visas eller förvärras eftersom hjärtat slår för snabbt. Du kan uppleva andnöd.

Nervsystemet och muskler

Om du har hypertyreos, fingrarna har en fin tremor när du håller händerna ut. Förlusten av muskelvävnad leder till svaghet. Dina reflexer ökar; Vissa patienter kan inte sitta still. I grund och botten, om du är hypertyreoida, mest troligt att du är nervös, du behöver inte sova så mycket som du brukade, och du har snabbt föränderliga känslor, från upprymdhet till depression.

Den reproduktiva systemet

Hyperthyroidism kan orsaka en minskning i fertilitet eftersom det stör ägglossningen. Menstruation minskar också och kan upphöra.

Mage och tarmar

Om du är hypertyreoida, flyttar mat snabbare genom dina tarmar än tidigare, och du har mer frekventa tarmrörelser eller ens diarré. Du kan uppleva illamående och kräkningar.

Urinvägarna

När fler blodflöden, njurarna filtrerar mer och mer urin produceras så du gå på toaletten oftare. I sin tur, känner dig mer törstig än vanligt.

Ögonen

Någon form av hypertyreoidism leder reversibla förändringar på ögon. Dina övre ögonlock kan dras högre upp så mer av den vita ovanför eleven ses, vilket gör att det verkar som om du stirrar och pop-eyed. När du blir ombedd att titta ner, kan din övre ögonlocket inte följer ögat, vilket exponerar ännu mer vitt. Detta kallas lock eftersläpning.

Graves sjukdom kan orsaka mer allvarliga ögonproblem.