Vad är en elektrisk kontrabas?

November 25

Under den tidiga delen av 20-talet, instrumentmakare skapade den elektriska kontrabas, ett stränginstrument som har en inbyggd ljudförstärkare med elektronisk styrning. Musiker kallar också detta instrument den elektriska ståbas att undvika förvirrande det med basgitarr. Kontrabas är den musikaliska oktav spelas av detta instrument, som är en oktav under cello, eller enstaka bas. Liknar en jätte fiol, är den ursprungliga kontrabas ett akustiskt stränginstrument.

Redan på 1950-talet, olika designer för den elektriska kontrabas dykt upp på marknaden. Två huvudsakliga stilar har överlevt in i 21-talet. En design är en mindre version av den klassiska akustiska kontrabas. Det håller den grundläggande formen av den ursprungliga akustiska dubbel bas, men det är vanligtvis inte större än 75 procent av den normala storleken av ett akustiskt instrument. Den andra konstruktionen, känd som en pinne bas, behåller endast inlägg som håller Instrumenta € s strängar och elektronik.

Förutom den ökade ljudvolymen förstärkaren ger, båda dessa konstruktioner ger musiker fördelar jämfört med traditionella instrument. De elektriska versionerna har mindre vikt och volym, vilket gör dem lättare att transportera. De ger också musiker möjlighet att placera instrumentet på ett stativ under praktiken och föreställningar, vilket kan minska den fysiska stressen upplevs av basister, som normalt håller instrumentet upprätt genom att luta kroppen framåt.

En elektrisk kontrabas har fyra eller fem strängar. De vanligtvis är gjorda av lättviktsstål. Innan spelet, måste var och en av dessa strängar dras åt ordentligt med skruvar på toppen av handtaget för att minska eventuella slack som skulle snedvrida instrumenta € s sound. Man spelar detta instrument med en båge eller en pick.

Tonomfånget, eller röst, för kontrabas och den elektriska kontrabas är den lägsta av alla stränginstrument. Musiker som spelar den elektriska kontrabas hitta alla sin musik på basklav av en musik poäng. Den faktiska toner basister spelar är en oktav under den lägsta tonen på basklav.

I klassiska kompositioner, är den musikaliska delen för en elektrisk kontrabas liknar den hos slagverksinstrument, såsom trummor. Utförda basister som spelar den förstärkta instrumentet kan dra fördel av sin förbättrade funktioner och bidrar lägre räckvidd anteckningar till en komposition harmoni. I jazz föreställningar, en elektrisk kontrabas spelar ofta solon som framhäver den compositionâ € s melodi.

  • En elektrisk kontrabas har 4:56 strängar.
  • Dubbla basister som spelar rock eller pop använder ofta en elektrisk kontrabas, vilket kan förstärkas och har en mycket minimal form för att minska instrument bulk och vikt.