Vad är kreatin Powder?

November 19

Kreatin är en organisk syra som hjälper till att ge celler och andra muskler med energi och används ofta för att stödja idrotts uthållighet och muskelåterhämtning. Kemiskt är det ett derivat av flera aminosyror innefattande glycin, arginin och metionin. Kreatin pulver är den vanligaste leveransmetod kreatin när de säljs som en bodybuilding och motion tillägg. Det är också används ibland av vegetarianer eftersom, även om kreatin kan produceras genom kemisk syntes i den mänskliga kroppen genom vegetabiliska källor är kött den enda direkta naturliga källan av kreatin.

Kreatin tillskott kan också hittas i piller eller flytande form, men pulvret är den populäraste formen av tillägget. Detta beror förmodligen på en allmän tro att piller tar längre tid att smälta på grund av deras beläggning. Vissa tror också att flytande formler inte kan innehålla så mycket rent kreatin som pulver och att halten av kreatin i vätskor kan bli skadad med tiden. De som föredrar piller eller flytande formler citerar brukar bekvämlighet som deras skäl, som pulver kreatin måste blandas med en drink före konsumtion.

Vid användning av pulver kreatin, bör användarna dricka mer vatten än vanligt, eftersom kreatin kan bidra till cellvätskeansamling. Det är allmänt rekommenderas att blanda pulver kreatin med en drink som är hög i naturliga sockerarter också, eftersom det kan hjälpa absorptionen processen. Druvsaft är ett populärt val eftersom citronsyran i vissa andra juicer ofta misstänks för att minska kreatin effekt. "Fylla faser," där en stor mängd kreatin pulver vidtagits initialt följt av mindre och mindre per vecka, ofta rekommenderas av utbildare.

Det finns fyra huvudtyper av kreatin: monohydrat, fosfat, citrat och ester. Kreatin monohydrat är kreatin bunden med en liten andel av vatten och var den första typen av kreatin introducerades på marknaden. De andra formerna av kreatin är fästa till olika kemiska föreningar och befordras som ger ökad absorption eller större effektivitet. Kreatin pulver med kreatin fortfarande den vanligaste - och oftast den billigaste - av kosttillskott kreatin.

Kreatin pulver och proteinpulver är de två översta kosttillskott som används i bodybuilding. Många kompletterar trender har kommit och gått, men dessa två har stått sig genom tiderna genom kliniska prövningar och användarupplevelse. Detta beror kanske på att både protein och kreatin förekommer naturligt i kroppen och är kända för att vara direkt involverad med muskler - protein stöd i muskeltillväxt, och kreatin ger musklerna med energi.

  • Kreatin pulver är populär bland idrottare som vill öka uthållighet.
  • Kreatin är ett populärt komplement i bodybuilding samhället.