Välja Löptid en fast ränta inteckning

November 24

Anta att du planerar att stanna i ditt nya hem på obestämd tid och är mest bekväm välja en visstidsanställning inteckning. Du kanske undrar om du ska ta ut en 15-, 20-, 30-, eller en av dessa nya 40-åriga fast ränta inteckningar.

Titta på 15-års fast ränta Blad och överväga förgrening av detta beslut. Som du kan se i den här arbetsbladet, samtycker köparen till en köpeskilling om 235.000 $ och gör en handpenning på 20 procent, vilket innebär att belopp som han finansierar är $ 188.000. Om han hade valt en 30-årig fast ränta, skulle hans betalning vara $ 1158 per månad, exklusive husägare försäkrings- och fastighetsskatter. Men genom att välja en 15-årig fast ränta, får han en lägre ränta, men en mycket högre betalning.

Välja Löptid en fast ränta inteckning

Genom att välja en 15-årig fast ränta, detta köparen erhåller en lägre ränta, men en mycket högre betalning.

Om du har gott och stabilt kassaflöde, massor av kassa, och inte gillar tanken på att ha långsiktiga låneskulden, gå med 15-års inteckning. Detta är emellertid inte fallet för de flesta människor. Skillnaden i betalning - ungefär en tredjedel mer för den 15-åriga hypotekslån än för 30 år inteckning - är inte ett åtagande att många människor ska ta på.

Genom att gå med en 30-års fast ränta, de månatliga betalningar är mycket mer hanterbart för de flesta människor. Men om du väljer att påskynda återbetalningen av ditt lån, kan du behålla maximal flexibilitet samtidigt knackar år bort dina avbetalning genom att helt enkelt lägga till en extra $ 100 per månad till din inteckning betalning. Naturligtvis, ju mer du har råd att betala, desto bättre, eftersom du ska betala dina lån snabbare och spara mycket på intresse.

Om du betalar mer än din månatliga betalning, se till att tydligt ange att din inteckning företag som de ytterligare dollar ska tillämpas mot huvud balans din inteckning; annars kommer de inte att vara.

Du kanske har hört talas om varannan vecka bolån. Detta koncept har en hel del meriter. Men ska du inte behöva betala extra för denna tjänst. Du kan skapa din egen varannan vecka inteckning genom att skicka in hälften av din månatliga inteckning betalning varannan vecka i förväg om när det är på grund. I slutet av året, kommer du ha gjort 26 varannan vecka betalningar - motsvarande 13 månatliga betalningar på ett år. Denna enkla strategi slår ungefär sex år utanför löptid på 30 år inteckning och sparar tiotusentals dollar i ränta under livet av din inteckning.