Vad är en Märg Rod?

October 12

En intramedullär stav är en lång metallstav som en kirurg skär i ett ben s märgkanal, eller den ihåliga hålighet i mitten av ett ben. Den intramedullära staven hjälper hålla ihop benen med kar eller andra skador, eftersom det spänner bortom båda ytterligheterna benets skador. Det kan bo i en patient på obestämd tid, såvida staven närvaro orsakar senare patienten smärta eller obehag.

De material som används för att tillverka intramedullära stavar har förändrats över tid. Rostfritt stål har visat sig vara kompatibel med de flesta människors physiologies, inte orsakar vävnadsirritation som vissa andra metaller. Ändå kan rostfritt stål gör en lem med en intramedullär stav betydligt tyngre, beroende på storleken av staven. På senare tid har titan blivit ett populärt alternativ, eftersom det inte bara inte orsakar irritation, men intramedullära stavar tillverkade av titan väger också en bråkdel av liknande storlek stavar rostfritt stål.

Inte alla Intramedullära stavar har samma konfiguration. De första versionerna av intramedullära stavar hade ett tvärsnitt med ett "V" form, men majoriteten av stavar numera har en form som liknar klöver. Specialiserade stavar har kvadratiska eller runda former och kan ha antingen ett fast eller ihålig kärna, vilket gör det möjligt för staven att böjas med rörelserna hos kroppen.

Annan hårdvara kan användas i samband med en intramedullär stav. För att säkerställa att stavarna inte rör sig inuti ett ben, kan en kirurg låsa dem på plats genom att fästa bultarna till båda ändarna eller genom att infoga stift eller skruvar i förborrade hål i stavarna, ankring stavarna på plats. Stiften eller skruvar sitta under ytan av huden, skyms från sikt. Fästa stavarna till ett ben, antingen genom användning av bultar eller skruvar, ger inte bara förstärkning mot sidokrafter som verkar på ett ben, utan också mot rotations- och kompressionskrafter. Förankring Intramedullära stavar ger extra skydd mot ytterligare skada till ett ben medan läkningsprocessen tar sin fulla kursen.

Den första läkaren att använda en intramedullär stav på en patient var Gerhard Kuntscher 1939. Kuntscher först implanterade stavar i soldaternas ben under andra världskriget. Ursprungligen var intramedullära stavar används på patienter som hade brutna lårben. Före användning av metallstänger, använde läkarna olika mekaniska anordningar för att räta brutna ben, och sedan gips för att hålla ben och omgivande vävnad stilla så benvävnaden sedan kunde laga.