Vad är Crock-Pot Äppelmos?

October 12

Crock-Pot äppelmos är en typ av äppelmos som görs i en långsam spis, till exempel en Crock-pot. Äpplen kärnhus och oftast skalade innan de tas i en Crock-Pot med några andra ingredienser, såsom kanel och vatten. Denna blandning kokas sedan under flera timmar på låg värme. När äpplena har mjuknat kan de mosade och mosade. För äppelmos med färre klumpar, kan blandningen ansträngd också.

En Crock-Pot är en av de mest populära märken av långsam spisar, och det är ofta kallad den ursprungliga långsam spis. Dessa apparater består oftast av en stor glaserade porslin eller keramik crocks, som värms av elektriska värmeelement. Crock-Pot rätter vanligtvis tillagas mycket långsamt, och de kräver ofta lite uppmärksamhet.

Nästan vilken som helst typ av äpplen kan användas för att göra Crock-Pot äppelmos. Individer som föredrar väldigt söta äpplen kan välja en sötare olika äpplen, såsom honung chips eller gala äpplen; för en något syrlig äpple, kan Granny Smith-äpplen användas. Äpplena som används för Crock-Pot äppelmos bör vara mogen och fast, utan synliga skador.

Äpplena som används för att göra Crock-Pot äppelmos bör kärnhus, och alla frön bör tas bort. De flesta människor också föredrar att skala äpplena innan de används för att göra äppelmos, men oskalade äpplen kan också användas för att göra läckra, men mer färgglad, äppelmos. Äpplena ska hackas i små bitar och kastade rakt in i Crock-Pot.

Andra ingredienser är också vanligtvis används för att göra Crock-Pot äppelmos. Socker tillsätts ofta, till exempel, tillsammans med kryddor. Kanel är oftast det mest populära äppelmos krydda, men ingefära och muskotnöt kan också användas. En liten mängd vätska, såsom vatten, är också vanligen tillsättes också. Istället för att använda vatten, dock kan vissa människor föredrar att använda juice, som äppeljuice eller apelsinjuice.

När alla ingredienser för att göra Crock-Pot äppelmos har satts in i Crock-Pot bör apparaten vara påslagen. För att förhindra äpplena från matlagning för lång eller bränner ska värmeinställningen på Crock-Pot sättas till lågt. Blandningen kan sedan lämnas ensamma och får koka i flera timmar. Dessa typer av långsam spis rätter kan startas strax innan en person går till sängs eller arbete, och de kommer att vara redo antingen på morgonen eller när de kommer hem från jobbet.

Efter cirka sex till åtta timmar, kommer äpplena i Crock-Pot äppelmos blir väldigt mjuk och mosig. Vid denna punkt, kan de mosade med en gaffel eller potatisSTÖT. För smidigare äppelmos, kan en elvisp, en mixer, eller en matberedare också användas. Anstränga ut eventuella stora bitar eller bitar av skal, kan vissa människor också välja att töja Crock-Pot äppelmos genom en metallsikt.

  • Crock-Pot äppelmos.
  • Granny Smith-äpplen göra en bra äppelmos.
  • Gala äpplen kan användas för att göra en sötare äppelmos.