Vad är en glykol Exfoliator?

June 8

En glykol peeling är en hudvårdsprodukt som är utformad för att eliminera de bästa skikten av en användares hud. En sådan produkt appliceras ofta under en procedur som kallas för en kemisk peeling. En person får utföra proceduren själv, eller hon kan välja att ha det gjort av en professionell. I båda fallen, efter ansökan av en glykol peeling, är det viktigt för en individ att troget använda solskyddsmedel.

För att få en bättre förståelse för dessa produkter, är det bäst att först förstå vad glykolsyra är och hur det fungerar. Glykolsyra är en naturlig produkt som ofta framställs av sockerrör. Denna syra ingår i hudvårds lösningar, eftersom det har visat sig ha förmågan att eliminera de yttre lagren av huden. När det tränger in i huden, hjälper det också till att främja uppkomsten av nya celler, som kan hjälpa en person att få en friskare utseende.

Processen med exfolierande med glykolsyra, eller att få en kemisk peeling, är ganska enkelt. Huden är oftast rengöras grundligt. Den sura lösningen därefter borstas på huden och får stå under en tid. Efteråt lösningen avlägsnas och det behandlade området neutraliseras. Vid denna punkt, kommer sannolikt att vara mycket känslig för sol, anse solkräm viktigt huden. Mellan användningar av glykol peeling, kan en person få råd att använda andra hudvårdsprodukter som innehåller mindre mängder syra för att maximera resultaten.

Även om den övergripande skälet till att använda en glykol peeling är att ta bort de övre hudlagren, det finns flera andra skäl till varför en person skulle vilja göra detta. Vissa människor exfolierar för att hjälpa till att bromsa åldrandet. Andra kanske gör det för att de försöker hantera acne-benägen hud. Denna typ av peeling är också sökas när de yttre hudlagren är skadade eller vanställt av alltför acneärr.

Varje glykol exfoliering är inte samma sak. En av de huvudsakliga skillnaderna mellan dessa produkter är deras styrka, vilken i allmänhet bestäms av mängden av glykolsyra, som är i en given produkt. Detta är vanligen uttryckt som en procentandel. I många jurisdiktioner, de starkare produkter är inte tillgängliga i hemmet personligt bruk. De måste antingen tillämpas av en hudläkare eller en licensierad hudvård professionell.

En annan skillnad mellan dessa produkter är att de kan blandas med en mångfald andra ingredienser. Listan över ingredienser kommer i stor utsträckning att bero på produktens mål. Till exempel kan en produkt avsedd för behandling av åldrande omfattar ämnen som inte behövs i en produkt som är utformad för att balansera hudtonen. Tillgång till starkare produkter är i allmänhet begränsad till proffs eftersom skadliga effekter kan upplevas om en produkt används som är för stark för en individs hud. Det finns också risker om en sådan produkt är kvar på huden för länge.

  • Glykolsyra är härledd från sockerrör.
  • Inte varje glykol peeling besitter samma potens.