Att hitta Baby namn från platser och natur funktioner

July 18

Förnamn (förnamn) och namn på platser har en lång historia av korsbefruktning. Platser har fått sitt namn efter de människor som bodde där, och människor i sin tur kan namnges (eller åtminstone ett smeknamn) efter de platser de bor. Vissa namn har cyklat genom processen mer än en gång!

Ta en titt på de namnmönster

Givet namn som är hämtade från ortnamn eller namnen på naturliga funktioner vända den vanliga namnmönster på huvudet. Istället för flickor få allt det roliga, är denna grupp av namn oftare ges till pojkar. Anledningen är enkel: De flesta av dessa namn först förvandlats till familjens efternamn, och bruket att vända efternamn till förnamn har traditionellt gynnat pojkar mer än flickor.

Det finns undantag till detta mönster. Namn på länder anses ofta feminina (eller åtminstone ofta ser feminin). Så namn som Indien och Kina har en tendens att hoppa över efternamn steget och gå direkt till att vara flicknamn. Även när namnet inte slutar med att telltale "a", ett land namn som Bretagne är mer sannolikt att komma in på området som en flickas namn.

Namn från beskrivningar av naturliga funktioner som Cliff, Rock, eller Glen kan tas från efternamn, men lika ofta de kan ges för bilden av styrka och robusthet de skjuter.

Nyare ortnamns upplåning kan följa mer än en regel. Sierra (berg) kan ges till pojkar som ett naturligt inslag och ges till flickor på grund av "en" i slutet av ordet.

I vissa fall kan ett givet namn vara identiskt med ett ortnamn utan att ha en direkt koppling. Paris, som ett flicknamn, är troligen inspirerad av den glamorösa staden, utan som en pojkes namn den ansluter historiskt med Paris av grekisk mytologi . Florence (oavsett om pojkar eller flickor) kommer från ett gammalt romerskt släktnamn i stället från staden.

Ta dina rätta ställen

Korrekt namn på platser hänvisar oftast till en viss plats. Generellt de börjar som efternamn för familjer som bodde på de platser och först senare tas upp som förnamn. I vissa fall, men dessa namn började som personnamn som senare användes för att namnplatser.

ALTON: (m) engelska; olika ursprung som "gamla stan", eller "Alfs town". Namnet är inte känt, men det har haft en ganska jämn mild popularitet under början av 20-talet. Alton Locke är hjälten i Charles Kingsley roman med det namnet. Alton Brown är värd för ett populärt matlagningsshow som heter "Good Eats."

ASHTON: (f, m) engelska; ask stad. Namnet blev plötsligt populär för både pojkar och flickor i samma nummer som börjar på 80-talet, men i en ovanlig twist, den manliga popularitet fortsatte att stiga medan honan användningen har sjunkit (kanske avledas till Ashley och Ashlyn). Precis som det finns ett generellt mönster med namn som slutar på "-ley" blir flicknamn, namn som slutar på "-ton" (eller i "n" i allmänhet) verkar vara associerade mer med pojkar. Bärare inkluderar skådespelaren Ashton Kutcher och tidig skräck fiction-författaren Clark Ashton Smith. Variant: (f) Ashtyn.

ASIEN: (f) Grekisk; East, där solen går upp. Kontinent namn är sällsynta som förnamn, trots att kontinent har alltid varit personifierad som kvinnliga (som i den grekiska legenden om Europa och tjuren). Detta namn har blivit populärt under de senaste decennierna. Bärare inkluderar italienska skådespelerskan Asia Argento.

BLAIR: (f, m) skotska; en vanlig, en åker. Till skillnad från många ortnamn, ökar detta i popularitet för pojkar genom 20-talet. Den feminina namn har haft någon liten popularitet under de senaste decennierna. Tidpunkten är inte rätt för skräckfilmen The Blair Witch Project för att vara ansvarig, men en karaktär av detta namn på TV visar livets fakta är mer sannolikt.

BRADLEY: (m) engelska; bred äng. Liksom de flesta platsbaserade efternamn, började detta med tillfällig användning på artonhundratalet. Charles Dickens gav namnet till karaktären Bradley Gravsten i vår gemensamme vän. Den betydande uppsving av popularitet namnet såg i 50-talet och senare kan ha varit delvis för att hedra världskriget allmänna Omar N. Bradley, men namnet var också sopas upp i den allmänna mode för pojkar namn som börjar med "Br" och fortsätter i hög popularitet till slutet av seklet. Variant:. Bradly diminutiv: Brad.

BRITTANY: (f) engelska; det engelska namnet för regionen Bretagne i norra Frankrike. Ursprunget är detsamma som namnet Storbritannien. Namnet först träffar listorna i 70-talet och exploderar i popularitet och nådde nummer 6 på 90-talet. Pop sångerskan Britney Spears rider vågen men verkar inte ha orsakat den. Liksom de andra populära sent-tals namn som börjar med "Br" detta verkar ha varit rätt ljud vid rätt tidpunkt. Varianter: Britany, Britney, Britni, Britny, Brittaney, Brittani, Brittanie, Bretagne, Brittnee, Brittney, Brittni, Brittnie och Brittny.

Med den naturliga världen i namn

Medan ordentliga ortnamn hänvisar oftast till en viss plats, ord för naturliga funktioner är mer generisk och hänvisar till en hel klass av platser. Som efternamn, ofta uppstod de att skilja grannar: John som bor på ford stället John som bor vid ängen. Men dessa förnamn kan också tas direkt från vanliga ord, snarare än från efternamn.

Meadow: (f) engelska; en äng, en gräsbevuxen område. Namnet har börjat att användas som ett givet namn först nyligen. Det är namnet på dotter i tv-serien Sopranos.

RIDGE: (m) engelska; en ås, en linje av vassa kullar. Namnet har visat upp mycket sällan under det senaste decenniet eller så. Detta och följande RIVER kan vara sällsynta fall av att ta pojkens namn direkt från vanliga ord.

RIVER: (m) engelska; en flod, en vatten-kurs. Namnet har haft ökande popularitet bara i de senaste decennierna. En trolig inspirationskälla har varit skådespelaren River Phoenix.

ROCK: (m) engelska; en sten, en sten. Detta namn kan finnas i den aktuella kategorin under falska förespeglingar och istället bli en Englishing av det italienska namnet Rocco. Både Rock och Rocky blev populär precis som Rocco bleknat i mitten av nittonhundratalet. Namnet på filmstjärnan Rock Hudson var direkt ur stenen, men att vara en av de Hollywood publicist uppfinningar. Pro brottare vände-skådespelaren "The Rock" (riktigt namn: Dwayne Johnson) är lika solid som hans smeknamn antyder. Variant: Rocco och Rocky.

SIERRA: (f) spanska; en bergskedja. Detta namn dyker upp plötsligt under 80-talet och klättrar på listorna snabbt. Sierra har en stark chic känsla, inte bara från innebörden, men från samarbete med miljö Sierra Club. Varianter: Ciarra, Ciera och Cierra.

WADE: (m) engelska; en ford, en plats där man kan vada. Namnet har varit konsekvent populär i hela 20-talet. Det är en mindre karaktär i Borta med vinden som heter Wade, där det sägs att han fick sitt namn efter efternamn faderns befälhavare.