Vad är Chutney Chicken?

May 31

Chutney kyckling är någon kyckling skålen beredd med chutney, en välsmakande och ofta kryddig sås populär i indiska köket. Kyckling är en mycket vanlig kött i hela Indien, och chutney med kyckling är ett nästan överallt beredning. Bara för att två rätter kallas "chutney kyckling" betyder inte att de kommer att vara samma eller ens liknande, dock. Det finns hundratals olika chutney recept och många olika regionala beredningar.

De flesta chutney är som smaksättare, kombinera olika frukter, grönsaker och kryddor. De är ofta bildas genom betning eller långsam kokning, så att de olika smaker och kryddor kommer att ha tid att ingjuta och smälter. Vissa chutneys, som mango och kokos, är övervägande söt, medan chutneys som chili, lök, är ingefära är varma och kryddig. Cilantro chutneys och tomat chutney är mer välsmakande. Traditionellt är chutneys görs färskt omedelbart innan de skall användas i chutney baserade rätter.

En chutney kan också vara torr, mer som en krydda rub än en sås eller relish. Torra chutney kombinerar oftast samma frukt, grönsaker, och kryddblandning som våta chutneys, men ingredienserna torkas och krossas, oftast med en mortel. En chutney kyckling gjord med en torr chutney brukar belagd i Rub timmar eller dagar innan tillagning och ofta bildar ett slags skorpa på kycklingen.

Det finns en mängd olika sätt att förbereda chutney kyckling. Kyckling gnuggade med torr chutney oftast bakad eller grillad. Våt chutney kyckling kan framställas på samma sätt, med chutney sättas antingen före eller efter tillagning. Kyckling är också ofta kokt eller pan stekt i en tjock, blöt chutney sås, som sedan kan serveras över ris eller på traditionell platta naan bröd.

Indiska rätter gör vanligtvis använda alla delar av kycklingen. Det är mycket vanligt att olika kycklingdelar som ska tillagas tillsammans i chutney, ben, ligament och allt. Hela kycklingar är också ofta beredda med chutney, därefter långsam kokta tills de upplösas. Kockar kommer separera kycklingen i delar, toppade varje extra chutney av antingen samma eller en kompletterande smak.

Chutney kyckling popularitet sträcker sig långt utanför den indiska subkontinenten. Många kockar i Europa och Nordamerika har anpassat indiska recept som chutney kyckling för att göra dem mer lättillgängliga för kockar mer bekant med den västerländska stilen i matlagning. Dessa kyckling recept brukar kalla för benfritt, skinn kycklingbröst eller andra mer lättillgängliga och lätt tjänat kycklingbitarna.

Matlagning med chutney är obekant för många kockar utanför Indien, och den långa processen att göra en chutney från grunden kan vara skrämmande. Västorienterade chutney kyckling recept kräver normalt för konserverade eller skorrade chutneys, varav de flesta är mildare än deras färska gjorda motsvarigheter. Kryddan och intensitet chutneys kan också avtrubbade genom att blanda i yoghurt eller göra en krämigare majonnäs och chutney kyckling. Resulte rätter är vanligtvis inte jämförbara med vad man skulle hitta i Indien, men den anda och några av de smaker är likartade.

  • Hel kyckling gnuggade med torra indiska chutney kryddor, redo för grillen.
  • Chutney kyckling som använder en torr chutney är typiskt bakade eller grillad.
  • En kyckling.
  • Kycklingbröst kan användas för att göra chutney kyckling.