Vilka är de olika typer av vattenreningssystem?

December 23

Vattenreningssystem har blivit en nödvändighet i många delar av världen på grund av föroreningar och andra föroreningar i dricksvattentäkter. Ett vattenfilter avlägsnar föroreningar från vattnet. Olika typer av vattenfilter gör detta på olika sätt.

Distillers är en typ av vattenreningssystem. De arbetar genom att värma vattnet fram förvandlas till en ånga. När ångan svalnar, i ett annat område av filtret, kondenserar den tillbaka i vatten. Detta är ett av de bästa sätten att få mycket rent vatten. Vissa människor, däremot, känner att destillerat vatten smakar "platt", som syret har till stor del bort av destilleringsprocessen. Destillering kan inte ta bort kemikalier som har samma kokpunkt som vatten, såsom ammoniak. De är en mycket långsam typ av filter, ofta bara kunna rensa runt tre liter vatten i timmen.

Vattenreningssystem kan också arbeta genom omvänd osmos. Detta är en av de mest använda metoderna för vattenfiltrering. Vattnet sänds genom två olika vätskor, åtskilda av en permeabel film som bara tillåter vatten att passera genom på molekylär nivå. Vattnet sedan slutar passerar genom systemet, lämnar alla föroreningar efter sig. Eftersom syre reser också genom filtret, är vattnet inte flat'tasting. Emellertid är detta system också långsam, och kräver yrkesverksamma att byta filter regelbundet.

Hela huset vattenreningssystem är ett annat alternativ. Dessa system använder en patron för att filtrera vattnet och arbeta mycket snabbare än andra filtrerings modeller. Denna typ av filter också innehåller vanligtvis en avhärdare. De får hooked på inkommande vattenledningar, och ge rent vatten till hela huset.

Vissa vattenreningssystem kan användas på särskilda kranar, som under-kran filter. Detta vatten filter är ansluten till vattenledningar eftersom de går in i kranen. Vattnet renas innan det når kranen. Det är lätt att både installera och byta filter på denna typ av system.

Andra populära typer av vattenreningssystem inkluderar kran vattenfilter. Dessa filter skruvas rakt in i en köksblandare, och rena vattnet så det kommer ut. Mest kan slås på och av, och en del även tillåta att olika typer av sprayer, såsom ström eller dusch. Patroner är relativt billiga och lätta att byta. En liknande typ av vattenfilter är en kanna eller tillbringare som filtrerar vatten, och sedan lagrar den tills den behövs. I de flesta av dessa är vatten hälls in genom toppen av filtret. Det fungerar sedan sin väg nedåt, filtreras, tills den släpps in i behållaren.

Vattenreningssystem finns för att passa nästan varje budget. De kan användas för att filtrera vattnet för ett helt hem, eller bara för en enda kopp vatten. Vattenfilter är även tillgängliga för vattenflaskor, tillåter människor att njuta av rent vatten oavsett var de går. Vattenfilter tar bort många av de farliga föroreningar i vattenförsörjningen, ge människor rent och friskt vatten för både dryck och matlagning.

  • Det finns vatten reningssystem på marknaden som kan passa nästan alla plånböcker.
  • Hela huset vattenreningssystem omfattar vanligtvis en avhärdare.
  • En omvänd osmos använder ett semipermeabelt filter och vattentryck för att rena vatten.
  • Brist på tillgång till renat vatten är en viktig fråga i många länder i tredje världen.
  • Omvänd osmos vattenfilter tar bort de flesta skadliga kemikalier.