Vad kan jag göra med tomat och basilika?

December 14

Du kan göra aptitretare, soppor, sallader och såser samt viktigaste måltider med tomat och basilika. Färska basilika kommer att lägga mest smak, men den torkade formen är mer koncentrerad och används bäst i tomatsås, stekt tomater och soppor snarare än sallader. En mängd olika tomater och tomatprodukter kan kombineras med örter som basilika för att skapa läckra och aromatiska rätter.

Aptitretare eller mellanmål idéer för basilika och tomater inkluderar bruschetta (uttalas brusketta) och stekt tomat segment. Bruschetta är en blandning av ingredienser såsom färska basilikablad, plommontomater, marken peppar, vitlök, olivolja och balsamvinäger. Det kan spridas på rostat italienskt eller franskt bröd, sedan beströdda med parmesanost. Tomater som skivas, sedan toppad med torkad basilika, parmesanost och peppar innan gassande kan göra en läcker sida skålen. Makaroner och ost, risrätter och rostade fjäderfä är bara några av de möjligheter som kan kompletteras med stekt tomater med basilika.

Tomat och basilika soppa är bäst med färska tomater. Färska basilikablad erbjuder även den rikaste smak i soppor, även om den torkade formen kan också användas. För att göra de flesta soppor, kan tomatskal lämnas på, men fröna bör tas bort. Andra grönsaker som tunt skivad sautérade lök kan läggas till tomatbasilika soppor. Populära kryddor inkluderar hackad vitlök, salt och nymalen peppar.

Sallader erbjuder många olika möjligheter att kombinera basilika och tomat. Du kan använda skarpa greener som spenat eller romansallad, fetaost, färska basilikablad, hackade tomater bitar och vinägrett dressing för att skapa en sallad som lämpar sig för en lätt måltid. Ett annat alternativ skulle vara att kasta sallad med halverade körsbärstomater, tunna remsor av skinka, hackad färsk basilika, böngroddar eller tunt skivad selleri och servera med en krämig dressing. Makaroner sallad är ett annat sätt som du kan använda tomat och basilika, men det bör kylas i minst flera timmar innan servering. Blanda ihop kokta makaroner med ingredienser såsom halverade körsbärstomater, skinka kuber, hackad färsk basilika, peppar, senap, majonnäs och gräddfil.

En italiensk tomatsås kan vara en bra bas för många huvudrätter som spaghetti och pizza. Plum eller annan sort av tomater kan puttrade med sautérade svamp, lök och vitlök samt färsk eller torkad basilika. Du kanske också vill lägga salt, peppar och andra örter som oregano. Köttbullar kan läggas vid användning av tomat och grundläggande sås överst spagetti.

Den basilika tomatsås kan användas som är att belägga en pizzadeg skorpa innan du lägger pålägg. Skivade tomater samt färska basilikablad kan göra både attraktiva och läckra pizza pålägg. Kokt fettuccine eller annan pasta kan toppad med en tomat och basilika marinara sås med skaldjur som bitar av sik, musslor eller räkor. Grund marinara sås kan göras genom att koka ihop tomater, färsk basilika och vitlöksklyftor som var första sauteed i olivolja.

  • Torkad basilika är en mångsidig ingrediens som kan användas i många rätter.
  • Grekisk sallad med fetaost, tomater och färska örter.
  • En förrätt med cream cheese, tomat, olivolja och basilika.
  • En tomat och basilika sås kan användas i pizzadeg.
  • Populära kryddor för tomatbasilikasoppa inkluderar hackad vitlök, salt och nymalen peppar.
  • En sallad caprese, som omfattar tomater och basilika.
  • Hackad bruschetta sallad med tomater och färsk basilika.
  • Marinara sås kan göras med tomat och basilika.
  • Basil.
  • Många rätter i italienska köket har tomater och basilika.