Kommunikation Färdigheter Cheat Sheet (UK Edition)

December 16

Att kommunicera på ett sätt som förmedlar din mening och visar respekt för dina lyssnare, se till att påminna dig själv om att du har rätt att tala och bli hörda. Undvik ursäkter och förvisa skulden. För att kommunicera med tydlighet, se till att:

 • Känn din poäng. Var kristall tydlig med vad du vill uppnå som ett resultat av din kommunikation.
 • Begränsa dig till tre huvudpunkter Någon mer än så. Och du förvirra dina lyssnare. Alla färre, och ditt meddelande saknar substans.
 • Fokus på individens beteende och undvika att göra ärekränkande uttalanden när de erbjuder återkoppling. Syftet med att erbjuda tydlig feedback är att förbättra prestanda, inte göra en fiende genom decimering individens självförtroende.

Demonstrera Förtroendet när du talar

Forskning visar konsekvent att du inte behöver känna sig trygga för att agera som om du är, och ju mer du agerar "som om" det mer säker du känner. Här är hur du gör det:

 • Lås ditt utrymme. Påminn dig själv om att du har rätt att bli hörd.
 • Flytta med syfte. Släpp fidgeting och meningslösa rörelser. Gå inte röra ansiktet, leka med håret, plocka på dina naglar, eller justera dina kläder.
 • Titta andra i ögonen när du talar, öppna bröstet för att fylla ditt utrymme och håll huvudet stilla.
 • Tala som om du menar vad du säger. Ta tag i dina konsonanter till projekt myndighet, uttala dina vokaler tydligt att bära musikalitet i ditt meddelande, och använda språket ditt lyssnaren kan förstå utan att behöva hänvisa till en ordbok.
 • Modellera beteendet hos människor som visar förtroende. Genom att justera din hållning, sång ton och ord av val för att matcha de människor som visar förtroende, kommer du över lika säker själv.

Validera din trovärdighet under en presentation

Tala inför en publik kan vara skrämmande, men den goda nyheten är att du kan förbereda för det, så att du stöter på som självsäker och trovärdig. Här är några punkter att tänka på när du förbereder att alla viktiga tal eller presentation:

 • Bekräfta dina kunskaper i ämnet. Låt dina lyssnare vet att du är en myndighet. Du kan ha en annan specialist eller expert stödja din expertis och bekräfta att du vet vad du pratar om.
 • Förbered dina kommentarer i förväg så att du stöter på som kunniga och välinformerade.
 • Planera för överraskningar och öva dina svar. Ju mer information, erfarenhet och kompetens du har, desto bättre kan du visa att du är på toppen av ämnet.

Demonstration Respekt och Etablera Rapport med din kommunikation

För att kunna kommunicera effektivt med andra, måste du respektera dem som individer och vill etablera förståelse mellan er själva. Även om du inte behöver hålla med sin tro, och du behöver inte acceptera vad de säger som sant, har du att acceptera deras rätt till sina tankar, känslor och värderingar.

Ett sätt att skapa rapport med andra är att matcha sina gester och energimönster. Detta innebär att dina gester blir lik den andra personens, men inte till den grad att du producerar exakta kopior av deras rörelser och uttryck.

Observera hur den andra personen andas och rör sig och anpassa ditt mönster för att matcha deras. Till exempel, om den andra personen rör sig snabbt och du tenderar att röra sig långsammare, du rörelser är på odds och kan negativt påverka ditt engagemang. Ändra ditt mönster för att matcha den andra personens genom att påskynda eller sakta ner tills ni båda är bekväm med varandra.

När du har etablerat förtroende mellan er själva, kan du återgå till din favorit mönster och frossa i din lycka när den andra personen följer med dig.

Embracing Skillnader mellan dig själv och andra för Clear Communication

Istället för att se olika sätt att kommunicera som en barriär, ser dem som en bro. När du visar att du är mottaglig för andra människors sätt att kommunicera, att du värde deras synvinkel, och att du inser att skillnader kan leda till djupare nivåer av förståelse, du på en vinnare.

Folk känner att du bryr dig om dem och vad som är viktigt för dem när du lämnar dom och kritik vid dörren. När du fokuserar inte bara på vad de säger och hur de är att leverera sitt budskap, utan på vad de inte säger också - det underliggande budskapet bakom orden - du visar att du är intresserad av dem nog att ta tid och anstränga sig för att uppskatta deras synvinkel.