Hur väljer jag det bästa Primer för fet hud?

October 20

Med hjälp av en primer för fet hud är ett alternativ för människor som har svårt att bära smink på grund av överproduktion olja. När du väljer en primer för fet hud, leta efter en formel som är speciellt framtagen för att användas av fet hud typer. Produkter som är lätta och torka med en matt finish kommer vanligtvis vara perfekt.

De flesta makeup primer, oavsett deras formler, är stora produkter för personer med fet hud. Generellt personer med fet hud har svårt att bära smink, speciellt foundation, eftersom överskott av talg produceras av deras körtlar lämnar huden för blankt för kosmetika för att hålla sig väl med. Makeup tenderar att glida rätt off, vilket gör det svårt att uppnå ett snyggt, rent utseende och istället ofta producerar fläckar på, stökigt utseende resultat. Primers fungera som en barriär mellan huden och makeup, så istället för att försöka att ansluta till fet hud, makeup fäster vid släta, matt bas skapad av primern. Följaktligen förblir makeup på plats mycket längre när den appliceras över toppen av en primer.

Även om de flesta primers kommer sig att minska makeup glidning pga fet hud, det finns vissa formuleringar som är ännu bättre anpassade till problemet än andra produkter. Det första du ska titta efter i en primer för fet hud är en produkt som är lätt. Eftersom överflödig olja tenderar att täppa till porerna, är det kontraproduktivt att lagret på en alltför tung eller tjock formel som bara kan förvärra problemet. Rika krämer är bättre lämpade för mycket torr hud som behöver extra fukt, men primer för fet hud bör vara tunnare och lättare. Ett serumliknande formel eller tunna, lätta kräm är vanligen det bästa valet.

Ett annat kännetecken för att leta efter i en primer för fet hud är ett mattande finish. Vissa produkter kommer uttryckligen säger att de torkar i en matt finish, så de kommer att vara lätt att identifiera och är förmodligen en säker första val för personer som är nya primers. Om en formel inte specifikt säga det torkar matt, kanske primern fortfarande vara acceptabelt för fet hud; provtagning en liten lapp på baksidan av din hand kommer att ge en snabb indikation på hur det ser ut när det är torrt, samt hur det känns på huden i allmänhet. I allmänhet bör människor väljer en primer för fet hud hålla sig borta från primers som påstår sig vara "lysande" eller att ha en "daggiga" finish. Dessa produkter är oftast extra fuktgivande och ger glans till torr eller tråkig hud, och eftersom de flesta människor med fet hud är intresserade av att minska glans denna yta är inte idealisk.

  • Foundation primers är utformade för att ge en jämn yta för makeup ansökan.
  • En makeup primer för fet hud.