Vad bör jag veta om Cooköarna?

April 6

Cooköarna är en grupp av 15 öar som ligger i södra Stilla havet i centrum av den polynesiska triangeln, med Konungariket Tonga och Samoas i väster och Tahiti i öster. Cooköarna är utspridda i hela en exklusiv ekonomisk zon på nästan 2 miljoner kvadratkilometer, men har en faktisk yta på endast 240 kvadratkilometer (92.7 kvadrat miles). Den totala befolkningen i Cooköarna är cirka 19.000. De 15 öar som innefattar Cooköarna är indelade i tre grupper efter region. De omfattar de höga Cooköarna, Låga öarna i södra gruppen, och de norra Cooköarna.

Den internationella flygplatsen för Cooköarna ligger på ön Rarotonga, huvudstad i Cooköarna. Alla internationella flyg ankommer och avgår härifrån. Flygbolag från både Australien och Nya Zeeland flyga in Rarotonga. Avarua, den största staden och kommersiella centrum för Cooköarna, ligger på Rarotonga samt islandsâ € regering och visitorâ € s centra.

Klimatet i Cooköarna är främst tropiska och även om de får regn, Cooköarna turism Corporation vill besökarna veta att deras regnperioden är en myt. Deras vintern faller mellan juli och september med sommar början i december, även om skillnaden i temperaturer mellan årstid är bara ett par grader.

Varje ö, inklusive de yttre öarna, erbjuder olika upplevelser. Det finns dagliga flygningar för transport till norra och södra ögrupper. Kulturen av folket är varm och vänlig, influerad av polynesiska historia. Folket i Cooköarna uttrycka sin livsstil fred genom musik, sång och dans. Besökare till öarna befinner sig ofta serenaded av ljudet av ukulele. Det finns också många festivaler och kulturella festligheter äger rum under varje år.

Cooköarna fick värdefull exponering efter 2006 inspelningen av den 13: e serien Survivor, CBS dokusåpa skapad av Mark Burnett. Turismen är en stor affär för Cooköarna, särskilt på huvudön Rarotonga, där flera hotell och resorts samt restauranger, kaféer och marknader är belägna.