Vad är kreditkort Application Bedrägeri?

April 11

Kreditkort ansökan bedrägerier är en typ av identitetsstöld som innebär att öppna ett kreditkort konto i en annan persons namn. Genom att öppna ett konto med hjälp av stulna informationen, kan en individ orsaka många problem för offret, inklusive skulder, negativa kreditvärdighet, och med konkurs. I USA, är identitetsstöld ett federalt brott. Flera myndigheter och organisationer konsumentskydds har utvecklat strategier för att hjälpa offren, och potentiella offer, hantera bedrägerier på kreditkort program.

En vanlig metod för att ansöka om ett konto i en annan individualâ € s namn innebär att fylla i kreditkortsansökningsblanketter med förfalskade handlingar, eller genom att använda stulna information om en annan person. Vanligtvis låtsas sökanden antingen att vara någon annan, eller att han eller hon använder hans eller hennes riktiga namn och falsk kontaktinformation. Sökanden kan använda stulna dokument eller har kopior av victimâ € s personliga uppgifter, såsom elräkningar eller andra finansiella rapporter. För amerikanska medborgare, är en viktig bit information vanligtvis victimâ € s personnummer. Till en början kan de skadelidande inte ens inser vad som hänt, eftersom de inte får faktureringar. Snarare är korrespondens oftast skickas till den adress som anges på den ursprungliga ansökan.

Kreditkort ansökan bedrägerier kan ha många negativa konsekvenser för dess offer. När en falsk ansökan godkänns, kan någon ackumulera potentiellt obegränsade avgifter som använder en annan persona € s identitet. Dessa bedrägliga avgifter kan leda till enorma kreditkort skuld och negativa kreditupplysningar. I vissa fall har offren tvingats överväga ansökan om konkurs på grund av de skador som kreditkortsbedrägerier.

Vem som helst kan vara en potentiell offer för kreditkortsansökan bedrägerier. Människor som inte skyddar sin personliga information kan vara de mest troliga mål för den här typen av identitetsstöld. Ofta äldre människor är offer för bedrägeri och bedrägerier. Möjliga orsaker kan vara deras potentiella sannolikhet att vara mer förtroendefullt om någon ber om personlig information. De kan också vara mer villiga att svara på oönskade telefonsamtal och e-postmeddelanden.

Även om det kanske inte är möjligt att förhindra kreditkort ansökan bedrägerier helt och hållet, det finns åtgärder som människor kan ta för att minska sannolikheten för att vara offer. I USA, statliga myndigheter, såsom Federal Bureau of Investigation (FBI) och justitiedepartementet, tillsammans med kontor konsumentskydds, liksom Better Business Bureau (BBB), är bra källor till råd för att skydda sig själv från bedrägligt kreditkort praxis. Till exempel, ofta föreslår de att få en kopia av oneâ € s kreditupplysning för att kontrollera om någon misstänkt aktivitet. En annan rekommendation är att vakta oneâ € s ekonomiska dokument noga, och för att undvika att ge ut personlig information såvida det inte bedöms absolut nödvändigt.

  • Använda personnummer annan person att öppna ett kreditkort är en form av bedrägeri.
  • Bedrägliga avgifter kan leda till enorma kreditkort skuld och negativa kreditupplysningar.