Vad ska jag förvänta mig av Bunion Recovery?

February 3

De flesta människor använder sina fötter varje dag, vilket kan göra fotproblem särskilt olyckligt. De som tycker att de behöver opereras för dessa frågor skulle vara orolig om hur länge återhämtningen kommer att ta. Liktorn kirurgi är bara en procedur att vissa människor kan uppleva, och det är typiskt en helande period av någonstans från sex veckor till sex månader. Om du är orolig för vad som väntar från liktorn återhämtning, vet att en del obehag eller ens smärta är ofta typiska, men det finns några rättsmedel tillgängliga.

Du brukar inte kan sätta fingret på exakt hur lång tid det kommer att ta dig att läka, eftersom alla är olika. De detaljer som du kan styra inkludera följande läkarens order, och vistas utanför det behandlade foten under återhämtningsperioden. Detta är särskilt viktigt i den första veckan eller så efter operation. Faktum är att många patienter uppmuntras att använda kryckor eller en vandrande gjuten i upp till cirka åtta veckor för att undvika att någon press på den drabbade foten.

Stygnen kommer att infogas efter operationen, och kommer sannolikt att tas bort inom 1 till 3 veckor. Ett krav som du kan förvänta dig från liktorn återhämtning under denna tid är att du ska ta bad i stället för duschar för att undvika att få stygnen våt. Om du måste ta en dusch, placera en plastpåse eller annan barriär över det behandlade området kan vara en bra idé. Annat än sömmar, kanske du har stiften placerade i foten under förfarandet, vilket kan lämnas in för allt från tre till sex veckor.

Din kirurg kommer sannolikt att ge dig smärtstillande medel, som du uppmuntras att ta de första dagarna minst. Efter det kan du ta dem endast vid behov. Ett annat hinder som du bör förvänta sig av liktorn återhämtning, är att du kommer att läggas på sängläge i ungefär två veckor efter ingreppet. Detta kommer inte bara att du kan stanna av din fot, men det är ofta svårt att fungera normalt samtidigt på smärtstillande ändå. Istället anser lagerhålla på läsmaterial, en fjärrkontroll för TV, och kuddar.

Läkare rekommenderar ofta att patienter behåller sin fot förhöjd under åtminstone de första två dagarna efter operationen. En kylklamp kan minska eventuell blåmärken eller svullnad som du kan uppleva, men det är oftast bara nödvändigt för de första dagarna. En sak att förvänta sig från liktorn återhämtning är att du kommer att behöva ta av minst sex veckor från jobbet, så se till att schemalägga denna tid innan du tänker på de andra aspekterna av läkningsperioden. Varje fall är unikt, dock så be din egen kirurg vad som väntar från liktorn återhämtningen kommer troligen att erbjuda den fuktiga korrekt information som finns tillgänglig.

  • En kylklamp, vilket kan minska smärta och svullnad efter liktorn kirurgi.
  • Patienter kan behöva använda kryckor efter liktorn kirurgi.
  • Många patienter uppmanas att bära en gjuten efter liktorn borttagning.
  • Det kan ta upp till sex månader att återhämta sig från liktorn kirurgi.