Vad är Fur Coats?

February 14

Päsljackor är ytterkläder som är gjord av de skinn från djur. Några av dessa djur inkluderar rävar, mink, vissa stora katter, hermelin, sälar, utter, och kaniner. Vanligtvis djur som producerar ull, som får, inte pälsdjur, men hela skinn av dessa djur kan ibland användas i rockar.

En fördel med att pälsar är att de tenderar att ge ett betydande värme, och människor har använt dem för tusentals år för detta ändamål. Förr i tiden var det vanligt att inte bara göra rockar av päls, men också att göra olika andra typer av kläder med dem. Idag, kanske päls trim dekorera andra kläder men pälsar är en av de vanligaste användningsområdena för päls.

Det finns stor kontrovers avseende användning av pälsar, eftersom djuren måste avlivas för att få päls. Införandet av så många fibrer som faktiskt kan behålla värmen lika bra eller bättre än päls gör päls överflödig under de flesta förhållanden. Av denna anledning är pälsar tänkt mycket fashionabla, särskilt i den industrialiserade världen, utan att vara riktigt nödvändigt. De är oftast mycket dyrare än rockar gjorda av andra naturliga eller syntetiska material, och för pälsen "ser" många människor vänder sig till vackert tillverkade former av fuskpäls.

Detta är inte alltid fallet. En del människor föredrar fortfarande riktiga pälsar och betala tusentals dollar för att få hög kvalitet och kära. Billigare former av pälsliknande kanin kan köpas mycket billigt. Användningen av päls kan leda till betydande sammandrabbningar mellan antipäls och pro-pälsaktivister. Särskilt i tätorter, kan anti-pälsgrupper protesterar högljutt utanför kända körsnärer eller butiker som säljer päls.

Aktivism avseende päls i USA har bidragit till att göra päls försäljningen betydligt mer sällsynt, vilket i allmänhet bara ökar priset, och kan öka önskvärda för vissa människor. Fur finns fortfarande i många butiker lokalt i USA, även om det har varit några ansträngningar för att förbjuda vissa typer av jakt som utnyttjar djur som är utrotningshotade eller som jagas endast för päls, som varit delvis framgångsrika. De flesta pälsdjur höjs snarare än jagas dock. Fur användning för ytterkläder i andra länder varierar och kan bero på lokala traditioner, stilar och hur individerna visa pälshandeln industrin.

Även i länder där den här frågan är omtvistad, rockar av päls är fortfarande lätt att hitta och olika typer och stilar av rockar kan återspegla aktuella modetrender. Olika stilar av rockar kan innefatta långa rockar modelleras på trenchcoat typen, wraps, kort eller ärta päls stilar och pälsjackor. En av de saker som måste vidtas med päls kläder är lämplig skötsel och rengöring. Säljare av päls kommer att erbjuda massor av tips för vård, och dessa rockar brukar aldrig tvättas i maskin. Istället måste de tas till städare som har erfarenhet av rengöring päls.

Många former av faux pälsar har en fördel i detta avseende. Förutom att vara tillgängliga på så många stilar som sanna pälsar, de kan ha mycket lättare skötselråd. Vissa kan dök in i tvättmaskinen och torkas i en torktumlare, vilket kan spara tid och pengar.

  • Uttrar används ibland för att göra pälsar.
  • Pälsar tenderar att ge betydande värme, vilket är varför de har använts av människan i århundraden.
  • Real mink pälsar fortfarande föredras av vissa människor, trots aktivism som protester dödar djur för deras päls.
  • Chinchillor är hotade eftersom folk har jagat dem för att skapa pälsar.
  • Kaninpäls används ibland för att göra pälsar.
  • Pälsar från minkar används ofta för att göra pälsar.