Vad är Springbrook National Park?

February 19

Springbrook National Park är en gruppering av fyra skyddade regnskogsområden på den östra kusten av Australien. Parken är belägen i den sydöstra rsta delen av Queensland, ca 60 miles (100 km) söder om Brisbane, statens huvudstad och största stad. Spring är känt för sina många vattenfall och robust tropiska terräng, och det är hem för många sällsynta och utrotningshotade växter och djur. Turister från hela världen flockas till Springbrook National Park för att uppleva naturen på ett direkt och praktisk sätt. Besökare är välkomna varje dag på året för vandring, naturvandringar, camping och fotografi, bland andra aktiviteter.

Det finns fyra huvudkomponenter till Springbrook National Park: i Spring sektionen, Natural Bridge avsnittet Mount Cougal sektionen och Numinbah sektionen. Alla var gång oberoende konserver, med Mount Cougal i centrum. Mount Cougal var, många århundraden sedan, en aktiv vulkan och landmassan störningar från sina många utbrott skapade många av klyftorna, klippor och dalar som gör terrängen så unik.

De områden som omger berget har länge varit populärt, både inom Australien och bland internationella turister. Utvecklare på 1920-talet riktade mycket av området kring Natural Bridge sektionen för rastplatser och rekreationsanläggningar. Ett stort hotell var även uppfördes i regnskogen. Snart blev loggning en stor industri i området, och de täta lövträd som vuxit i skogarna i århundraden var snart upptäckte att hämta mycket höga priser på den europeiska marknaden. Mjölkgårdar och andra industrier öppnat på rensas mark som omger hotellet.

Noterar en allmän nedgång i inhemsk flora och fauna, ingrep den australiska regeringen under det sena 1930-talet. Den Spring avsnitt var först att vinna federala skydd 1937, och Mount Cougal mark följde 1938. Båda återstående avsnitten intjänade skydd efter andra världskriget, men det var inte förrän 1990 som de fyra införlivades i singular Springbrook National Park. År 1994, FN: s organisation för utbildning, vetenskap och kultur (Unesco) förklarade regnskogar som utgör Spring ett världsarv.

Parken är mest känd för sin dynamiska samling av vilda djur, liksom dess svepande vyer och grönskande dalar. Bevarandeåtgärder till följd av regeringen och en handfull av allmänhetens förtroende organisationer har i stort sett vänt skadan smides under början av 20-talet, med många växter har regenere och djurarter fortplantar tillbaka till hållbara nivåer. Vissa uppskattningar av antalet djur invånare på långt mer än 1.000, med parken som stöder minst 100 arter av enbart fåglar. Växtligheten är allmänt anses vara lika skiftande, vilket gör parken en utmärkt plats för alla typer av ekologisk och biologisk forskning.

De flesta besökare kommer till parken för rekreation, dock. Olika naturstigar och vandringsleder väver genom landet, med en mängd markerade utsiktsplatser och djurliv scouting områden. Camping i Springbrook National Park är tillåtet i någon anvisad plats men är starkt begränsad. Campare måste ansöka om ett särskilt tillstånd och måste gå med på att hålla sin campingutrustning inom de specifika ramarna för tomten som de har tilldelats. På samma sätt är simning tillåtet i vissa - men inte alla - bäckar och floder, och nästan alla av dem är markerade.

  • Olika naturstigar och vandringsleder väver genom parken, med en mängd markerade utsiktsplatser och djurliv scouting områden.
  • Springbrook National Park ligger i den sydöstra rsta delen av Queensland, ca 60 miles (100 km) söder om Brisbane, statens huvudstad och största stad.