Vad är Social Media Marketing?

February 25

Sociala medier marknadsföring handlar om att främja produkter, tjänster eller innehåll med en samarbetsform Internet sociala medier, vilket vanligtvis tillgänglig på webben eller per telefon. Sociala medier marknadsföringsstrategier brukar kombinera delar av sociala gränssnitt, teknik och ord och bildkonstruktion. De flesta former av sociala medier marknadsföring mål Internetanvändare som är engagerade i en gemensam aktion, som att skapa användarprofiler, sammanställa nätverk av vänner, bekanta eller affärsförbindelser, eller granska och rating webbinnehåll. Till exempel kan en musikalisk grupp sätta upp en fan-sida på ett socialt nätverk för att främja sina album och turné schema.

Användningen av sociala medier nätverk, som inkluderar online communities som Twitter, Facebook, eller Linkedin, är en av de vanligaste sätten att genomföra sociala medier marknadsföring. Medie marknadsförare kan också använda social bookmarking sites, forum, bloggar och original eller rating webbplatser. Dessutom kan sociala medier marknadsföring ske genom nyhetsförmedlare, virtuella 3D-nät, och sociala medier delar tomten, såsom webbplatser som tillåter för fotografi, video och musik byta.

Företag kan använda sociala medier utveckling och marknadsföring taktik för att nå sina PR och produkt försäljningsmål. Vanligtvis en companyâ € s sociala medier politik handlar om att främja sin webbplats eller affärsområden via sociala medier som en del av företagets övergripande reklam strategi. Till exempel kan ett företag sponsra en egen sida eller en sida för ett av sina varumärken på ett online socialt nätverk som gör att företagets supportrar att bli fans av bolaget eller dess varumärken.

När det gäller reklam, skiljer sociala medier marknadsföring från traditionella annonsformat, såsom tv-reklam eller tidningsannonser. Vanligtvis sociala medier marknadsförare don € t kraft annonser på sina målgrupper. Istället använder ett socialt medium, fokuserar de på att utveckla en interaktiv dialog med publiken. I allmänhet, annonsörer som använder sociala medier marknadsföring har mindre kontroll eftersom innehållet huvudsakligen publiceras av webbplatsens användare snarare än av advertiserâ € s medarbetare. Annonsörer genomför vanligtvis sociala medier forskning innan du väljer det medium som är bäst för deras produkter, tjänster eller innehåll.

För politiker, har sociala medier marknadsföring blivit ett allt viktigare verktyg. En politiker kan till exempel skapa en blogg som gör blogg anhängare att skriva kommentarer, länkar och annat innehåll. Sociala medier politik innebära att använda sociala medier nätverk eller webbplatser som en mötesplats för att diskutera politiska frågor eller kritisera politiska kandidater. Några av dessa nätverk och webbplatser inkluderar politiskt faktum-kontroll.

  • Webbplatser som Facebook och Twitter använder sociala medier marknadsföring för att rikta sina användare.
  • Sociala medier marknadsförare rikta Internetanvändare som är engagerade i en gemensam aktion, som att skapa användarprofiler, sammanställa nätverk av vänner, bekanta eller affärsförbindelser, eller granska och rating webbinnehåll.
  • De flesta sociala medier marknadsföringsmålen Internetanvändare som bedriver en gemensam åtgärd, som att skapa användarprofiler och sammanställa nätverk av vänner.