Vad är en tydlig titel?

March 3

Många människor ser fram emot den dag när de inte längre behöver göra hus eller bil betalningar, och när de äger sin egendom fri och klar. Sådant ägande, när inga inteckningar, lån eller panträtter fortfarande kvar på fastigheten, kallas en bra titel eller en tydlig titel. Med en tydlig titel, du äger din bostad helt, och bara du, eller någon annan som tillsammans äger fastigheten med dig, har några anspråk på den.

Det vore ett misstag att anta att ha en tydlig titel doesnâ € t menar du vann € t fortsätta att göra vissa betalningar. Till exempel, med en tydlig titel på en bil, kan du behöva göra årliga bil registreringsbetalningar, och du kan också åläggas att bära ett minimum av bilförsäkring. Äga ett hem eller annan egendom fri och klar doesnâ € t betyda att en statlig eller federal myndighet vann? € t komma att be om fastighetsskatt varje år. Om du inte betalar dessa skatter, kan byrån kräver skatter återta ditt hem.

Likaså kan du äger en tydlig titel på egendom som sitter på egendom som du donâ € t äger. Du kan äga en husbil, men inte den mark det sitter på. Detta innebär att du måste betala rymd hyra varje månad för att kunna fortsätta att uppe där du gör. Underlåtenhet att betala rymd hyran kan betyda avhysning från det land som din vid din hem sitter.

Ibland människor glömmer inkomstskatte fördelarna grund pengar på ett hem och inte har en tydlig titel. När du € re betala av ett hus i USA, får du dra av räntebetalningar från din årsinkomst. När du äger hemmet fri och klar, kan du finna dig i en högre skatteklass. Å andra sidan, utan en inteckning betalning för att göra varje månad, du € ll kunna ge en något högre skattesats.

Ibland är det vettigt, särskilt med fastighetstitlar, att belåna fastigheten för att få ett lån för en del av sitt värde. Du kommer inte längre äga en bra titel, men om du använder en ny inteckning för förbättringar till ditt hem, kan du höja värdet eller säljbarhet av ditt hem i en stabil bostadsmarknad. Värdet på ett bra eller stigande bostadsmarknaden får överstiga summan av din investering, vilket tyder fördelarna i att ta en ny inteckning på en tydlig titel.

Bostadsmarknaden behöver nämnas. En tydlig titel betyder inte att du äger ditt hem enbart, men värdet av titeln påverkas av rådande bostadspriser och varierar. Tydliga titlar på bilar, om de inte är sällsynta eller klassiskt, tenderar att innebära att värdet av bilen stabilt avtar. De flesta bilar minskar i värde på grund av ålder, körsträcka, och eventuella slitage.

  • En tydlig titel betyder oftast totala ägande.
  • Att inte ha en tydlig titel på ett hem kan faktiskt ha flera skatteförmåner.