Hur är Korv Made?

October 3

Korv är en vanlig mat över hela världen, ätit till frukost, lunch och middag beroende på land. Det har gjorts i århundraden bland många kulturer, med långa mattraditioner kring hantverket. Traditionellt denna form var en effektiv användning av alla delar av ett slaktat djur, och var lätt att bevara via torkning eller rökning. Som kött blev lättare att hålla fräsch, förblev korv populär på grund av de många olika läckra typer och smaker.

Traditionellt, korv består av kött stoppade in de skrapade tarmar hos ett djur, ofta djuret det kom från. Tarmarna skrapas för att säkerställa renlighet och också för att bilda ett tunt yttre membran som kommer att hålla köttet inneslutet. Köttet males och därefter tvingas in i den lång membranet, vilket är vridet periodiskt för att bilda långsträckta rör av kött. Modern korv ibland görs med konstgjorda höljen, men de flesta slaktare möjlighet att erbjuda traditionella former.

Magin ligger i den typ av kött, smaksättning används, och förberedelserna som gjorts innan köttet blir till korv. Korv är tillverkad av alla sorters kött, inklusive fläskkött, nötkött, kyckling, kalkon, och hjortkött. Vissa kommer att blanda dessa kött för att skapa en balanserad smak, med fjäderfän blir allt vanligare i 20-talet på grund av den lägre fetthalt och föredrog smaken. Korv görs också från en mängd olika snitt av kött, även traditionellt det görs med lever och spill, så att det slaktade djuret kan utnyttjas effektivt. Många kulturer har också en tradition av blodkorv, som blandar blod från det slaktade djuret med köttet, vilket resulterar i en tät, svart produkt som är mycket uppskattad.

Korv är kryddat med en mängd olika saker, som sträcker sig från frukter och grönsaker till örter. Många frukter såsom äpplen är populära, utlåning en söt, somrig smak till köttet. Dessutom har de flesta saltas och peppras, med vissa typer är omfattande saltad att hjälpa till med att bevara processen. Den pigga bestämmer ultimata smaken, och är steglöst.

När du gör korv, kocken börjar vanligtvis med en nyligen slaktat djur. Tarmarna städas och ställ åt sidan medan den valda köttet hackas och löst tillagas med eventuella kryddor. Ett vanligt recept börjar med karamelliserad lök blandat med äpplen och färska örter. Köttet tillsättes och blandningen omröres noga för att säkerställa jämn fördelning av alla ingredienser. Därefter köttet tvingas in i höljet, vilket brukar ske i en anordning som kallas en stuffer medan kocken fungerar.

Efter korven har varit fyllda och vridna, kan den hållas färskt och äts i några dagar, eller det kan botas. Detta sker ofta genom rökning eller vindtorkning, även om den också kan kokas och konserverad. Valet att lämna det färska eller härdas beror på den önskade smaken. Härdade sorter tenderar att vara mer fyllig i smaken, medan färska är mer köttig. Färsk korv används ofta i såser och soppor där färskt kött som normalt skulle användas, och kan frysas för framtida bruk.

  • Korv Kött typiskt stoppade in artificiella eller naturliga höljen och band sedan av vid specifika längder.
  • Färsk korv bör ätas inom några dagar.
  • Äpplen ingår ofta i korv.
  • Vissa korvar är hand fyllda av utbildad slaktare.
  • Blodkorv.