Vilka är de olika typerna av Dumplings för Stew?

August 30

När du gör dumplings för gryta, har en kock många alternativ. Ganska många olika kulturer har dumplings, såsom gryta nockerlns från Österrike och guanimes de maiz från Karibien. Även om de flesta behöver bara cirka 20 minuter av koktiden, några dumplings kräver en timme eller två för att fullt laga mat i en maträtt. Särskilda ingredienser varierar med recept och kultur, och kockar följer ofta familjetradition när du gör dumplings för gryta.

Många olika klimp recept är gryta slagklippare. Andra klimpar som sjuda i vatten eller buljong kan enkelt anpassas för att användas i grytor. Många europeiska recept - som butterkloesse, butternockerln och andra smörbaserade dumplings - är vanligtvis lätta i konsistens. I motsats, majsmjöl baserade guanimes de maiz är ofta en tätare och mer fyllning klimp. Dessa liknar oftast en tamales och används ofta i fisk eller skaldjursgrytor.

Ingredienserna i dumplings för gryta varierar beroende på vilken mat finns i ursprungsregionen, och de influenser som har påverkat det området genom historien. Till exempel guanimes dumplings från Karibien innehåller ofta ingredienser som ofta används i den delen av världen, såsom kokosmjölk, melass, och majsmjöl med anis-frö arom. Däremot kan den indiska-inspirerade, lamm-baserade Mulligatawny gryta har dumplings som inkluderar blåbär eller russin och muskot. Stew klimpar är oftast mer salta mer än söt, dock.

Även om det finns olika tekniker för att göra dumplings för gryta, de flesta måste sjuda eller ånga i en brothy maträtt. En av hemligheterna för att göra lätta dumplings är att ånga dem ovanpå sjud gryta vätska, om inte receptet råder dunking dem helt i buljongen. Om grytan är för tjock, kan en kock tillsätt kokande vatten och rör ner den i skålen innan du lägger knödeln degen. Generellt bör en kock inte lyfta locket under ångande processen eller dumplings kan vara tufft.

Dump koktider kan variera kraftigt. Ett vanligt recept boxed-mix kräver vanligtvis 10 minuter av matlagning i ett oskyddat gryta, och sedan 10 minuter av matlagning med potten täckt. Vissa recept kan kalla för dumplings att kokas i en gryta för mycket längre. Därför är det viktigt att tänka på tillagningstiden när du planerar en måltid.

Olika recept råder vanligtvis olika matlagningstekniker för att göra dumplings för gryta, så ett recept bör följas för att säkerställa framgång. Till exempel kan dumplings innehåller ägg skärpa om den inte beredd på rätt sätt. Vissa kockar föredrar att använda glaslock på en gryta, så att de kan titta på dumplings expandera som de lagar mat. Generellt bör gryta klimpar ha en fluffig, lätt textur.

En av de mest komplicerade klimp recept är en tjeckisk maträtt, som kallas houskove knedliky. Även om det inte ångas i en gryta - eller ens särskilt tänkt att serveras med en - dessa bröd klimpar är bra med grytor. Receptet kräver normalt att inaktuella bröd kuber, ägg och mjölk som skall blandas med andra ingredienser för att bilda en deg. Kocken rullar detta till stockar, kokar dem i vatten, och sedan skär de loggar in dumplings före servering. Många människor tycker att placera skivorna i en skål med gryta eftersom bröd klimpar absorbera gryta juice fint.

  • Familjetraditioner i köket ofta vidare genom generationerna.