Vad är en Jersey Wooly?

September 19

En jersey wooly är en liten kanin som har en mycket fluffig, ulliknande päls. Det har oftast små, upprättstående öron, ett litet huvud, och mycket rund kropp. Det är typiskt svart, vit, brun eller grå till färgen. De är normalt mycket mjuka djur och en bra ras att anta som husdjur.

Rasen infördes först 1984 vid American Rabbit Breeders Association (ARBA) konvent i Orlando, Florida. En kvinna vid namn Bonnie Seely från High Bridge, New Jersey krediteras med att utveckla jersey wooly. Det var uppfödd av korsa Netherland dvärg och franska angora arter tillsammans. Den ARBA erkände officiellt rasen 1988, på deras konvent som hölls i Madison, Wisconsin.

Helst väger denna kanin mellan 2,5 och 3,5 kg. (1 till 1,5 kg) när fullvuxna. Öronen av en jersey wooly är vanligtvis omkring 2 och 4/1 till 3 inches (5,72-7,62 cm) i längd. Dess huvud har ofta en fyrkantig look till det. Som ett resultat, är detta djur kallas ibland en mughead.

Pälsen av denna kanin är oftast wooly, eller tjock, men ändå mjuk. Det kan växa mycket lång, men normalt inte bli tovigt. Det måste normalt borstas regelbundet. Detta kan vara två till tre gånger i veckan när kaninen är förstfödde, och varje månad efter att den har nått vuxen ålder. Under sommaren kan djurägare vill skära kaninen päls för att hjälpa den sval.

Denna typ av kanin kan vara enkel- eller flerfärgade. Vissa har sköldpadd mönster på deras päls, medan andra kan ha en silver nyans. Många gånger, öronen och fötter av detta sällskapsdjur är en annan färg än resten av sin kropp. En jersey wooly kan också ha rött, brunt, eller blå ögon.

De flesta av dessa djur är också mycket intelligent och svarar bra på träning. De är ibland utbildade för att använda en låda eller att gå i koppel. De är ofta bra show kaniner och köps ofta, eller föds, för detta ändamål.

En jersey wooly är vanligtvis en mycket lugn, mild kanin som åtnjuter mänskliga kamratskap och tillgivenhet. Det är normalt en mycket jämn humör ras som inte är lättskrämd eller skrämmas av barn. Dess fogliga natur kan göra det ett bra val för djurälskare som inte har mycket tid att ägna åt att ta hand om ett husdjur.