Vad är en Grey Wolf?

September 17

Den grå vargen, eller grå varg, (Canis lupus, även känd som timmervarg, eller helt enkelt varg, är den största vilda canid, med höjd varierar från 0,6 till 0,95 m (26-38 i) och vikt 20-65 kg (44-150 pund), med ett rekord på 86 kg (189 £). Den grå vargen utvecklades under yngre pleistocen, ungefär 300.000 år sedan, och är en överlevare av den senaste istiden, då stora delar av Eurasien och Nordamerika var täckta med istäcken. Den grå vargen tidigare intervall förlängas över större delen av Eurasien och Nordamerika, men det har extirpated bland mycket av det, särskilt i USA och Europa.

Vargar är sociala djur som jagar i flock med ett genomsnitt av åtta ledamöter. Som man skulle samla från deras namn, grå vargarna är mestadels grått, även om de fäller sina rockar på våren eller sommaren, vilket ger dem en blek mjölkig ton. Vissa grupper har en mängd olika pälsfärger, allt över hela hund färgspektrum, inklusive vitt, rött, brunt och svart. Ökenunderarter av varg har milky tonen året runt. Bortsett från Italien, där ungefär en fjärdedel av vargar är svarta, är svart grå vargarna bara i Nordamerika.

Mycket anpassningsbar, kan den grå vargen frodas i tempererade skogar, berg, öknar, taiga, tundra, gräsmarker och vissa tätorter. De har den längsta och mest kraftfulla nos vilda hunddjur, som kan användas för att skilja dem från andra hunddjur såsom prärievargar och schakaler, som har en smalare nos. Jämfört med inhemska hundar (som kategoriseras som en underart av den grå vargen), de har längre ben, gula ögon, större tassar och större tänder. En varg kan bita ner med £ 1450 i kraft per kvadrattum.

Den grå vargen är extremt territoriella och ganska hänsynslös. Förpackningen, som vanligtvis består av ett par och deras avkomma, jagar tillsammans, och är kapabel att ta ner stora djur som rådjur eller buffel. När valparna storlekar blir könsmogna, spänningar ökar, och i vissa fall barnen döda föräldrar eller vice versa. Wolves som verkar ovanligt, såsom epileptiska vargar, eller skadade vargar ofta dödas av medlemmar av deras förpackning. En studie av vargar i Minnesota visade att 14-56% av varg dödsfall berodde på predation av andra vargar.

  • En förpackning av grå vargar kan ta ner ett stort djur, såsom en hjort.
  • Inrikes hundar anses en underart av den grå vargen.
  • Coyotes likna grå vargarna, men har minskat trynen.