Hur väljer jag det bästa Glaukom doktorn?

March 21

Om du har fått diagnosen glaukom, är det viktigt att hitta en läkare så snart som möjligt så att du kan börja behandlingen. Ett av de bästa sätten att hitta en bra glaukom läkare är att be din nuvarande ögonläkare om en remiss till någon som är specialiserad på detta område. Du kan också be vänner och familjemedlemmar som har behandlat detta villkor till rekommendation till en glaukom specialist. När du har minst en läkare i åtanke, bör du ta reda på om han är upp-to-date på den senaste tekniken för att diagnostisera och behandla glaukom. Dessutom bör du överväga varje läkares historia, eftersom erfarenhet av detta tillstånd och en brist på medicinsk felbehandling kostymer är både viktigt att välja den bästa specialist.

Många standard ögonläkare är inte beredda att behandla glaukom, även om de kan köra några inledande tester för att avgöra dina chanser att utveckla denna ögonsjukdom. Om du vill ha bästa möjliga behandling för denna fråga, bör du fråga din vanliga ögonläkare om en remiss till en specialist glaukom, som de flesta läkare vet massor av andra läkare i deras allmänna området. Du kan också be vänner och familjemedlemmar för läkare rekommendationer, eftersom det finns förmodligen minst en person i ditt liv som har fått diagnosen glaukom eller liknande ögonsjukdom. Denna metod för att välja den bästa glaukom läkare kan även resultera i en lista på läkare för att undvika, vilket bör åtminstone hjälpa dig att begränsa dina alternativ.

När du har förkortat listan till några läkare, ska du antingen ringa eller besöka var och en att avgöra om du gillar någon av dem. En detalj att fråga om är metoden för glaukom diagnos, så bör du leta efter en grön starr läkare som använder den senaste tekniken. Vissa läkare använder fortfarande inaktuell information, till exempel enbart förlita sig på resultaten av tonometri att diagnostisera detta villkor, eftersom de fortfarande tror att det intraokulära trycket är det viktigaste tecknet på glaukom. Leta efter en läkare som använder ett batteri av moderna tester för att korrekt diagnostisera problemet, eftersom detta kan vara ett tecken på att behandlingen kommer att vara lika effektiv.

Slutligen, utreda yrkesbakgrund varje läkare som du funderar på. Med hjälp av en glaukom läkare som har flera felbehandling kostymer väntan kanske inte den bästa idén. Lyckligtvis kan du oftast hitta sådana fakta som använder webbplatser som listar de bakgrundsinformation om varje läkare för gratis. Dessutom, se till att det glaukom läkaren du väljer har flera års erfarenhet att behandla detta tillstånd. Detta bör inte bara hjälpa dig att få den bästa behandlingen som finns tillgänglig, men bör också erbjuda dig sinnesfrid.

  • Glaukom kan uppstå om behandlingen inte sökts för iridocyklit.
  • Investigage den yrkesbakgrund någon glaukom specialist du funderar.
  • Glaukom orsakar en person att förlora synen gradvis.