Vad är Cacao?

November 7

Cacao används för att beskriva både de obearbetade bönor som används för att göra choklad och trädet de kommer från. Ordet "cacao" kommer från den Olmec civilisationen som föregick mayafolket i södra Mexikanska golfen. Den gemensamma synonym "kakao" är faktiskt en felstavning av det ursprungliga ordet. Den Theobroma cacao trädet finns i Amazonas skogar samt i andra tropiska regioner. Den producerar tre typer av bönor, som är Criollo, Forastero och Trinitario. Alla används för att skapa choklad och erbjuda tydliga hälsofördelar.

Theobroma cacao är hemma i Sydamerika, som växer vilt i Amazonas avrinningsområde samt Orinoco River Basin. Det är också odlas i andra områden såsom Ghana, Indonesien och Filippinerna. Trädet växer från 10 till 30 fot (3-9 meter) i höjd och oftast börjar bära frukt fyra år efter det att planteras.

Den Theobroma cacao trädet frukt kallas cacao skida. När de är mogna, de är en rejäl gul eller orange och väger bara ungefär ett halvt kilo. Varje innehåller många frön kallas kakaobönor. Dessa frön kan utvinnas och göras till kakaosmör. Detta smör är en blekgul vegetabiliskt fett som används för att inte bara göra choklad men även läkemedel, salvor och badprodukter.

Spetsen ligger vid mitten av bönan. Detta är vad som används för att göra choklad. Nibs är rika på antioxidanter samt bra fetter och mineraler som kalcium, zink, järn och kalium. De har en biprodukt som liknar koffein och producera en naturlig MAO-hämmare som kan undertrycka överaktiva aptit.

Den Criollo art av bönan är den mest sällsynta och mest kostsamma med endast 10 procent av choklad odlas från denna typ. Smaken är inte lika bitter som andra typer av bönor och doften är mer aromatisk. Denna art skördas främst i Colombia, Ecuador och Venezuela.

Forastero bönor används i 75 till 90 procent av världens € s choklad. De är ofta kallas bulk bönor på grund av huvudsaklig användning inom chokladproduktion. Termen Forastero betyder främmande på spanska. Trinitario bönor är en hybrid av Criollo och Forastero och används i cirka 10 procent av choklad.

Jäsning av bönorna tar 3-7 dagar. Detta är nödvändigt för att utveckla bönor "smaker och förbereda dem för att bli grillade. I processen, socker i bönorna får omvandlas till alkohol och bakterier dödas.

  • Cacao är hemma i Sydamerika och dess Amazon avrinningsområde.
  • Choklad innehåller kakao.
  • Theobroma cacao växer i Orinoco River Basin.
  • Choklad.
  • Choklad består av malda upp kakaobönor blandat med kakaosmör och socker.