Vad är Eierpunsch?

June 16

Eierpunsch, även känd som varm ägg punsch, är en tysk punch gjord med ägg, rom, kryddor och vitt vin. Traditionellt serveras i firandet av julhelgen, det serveras varm. Denna typ av punch jämförs ofta med äggtoddy, som serveras kyld.

Recept för stansen skiljer, vissa kallar för hela ägget som ska användas, medan andra kräver att helt enkelt ok sättas. Använda bara oken skapar en mycket tjockare, rikare eierpunsch. När du använder bara oken, kommer fler ägg bli skyldig att stansen; dubbelt så många ägg krävs vanligen när endast oket används.

De vanligaste kryddorna läggs till Eierpunsch är vanilj, tillsammans med kryddnejlika och kanel. Några recept kommer att kräva hela vaniljstång som ska läggas till vätskan och får laga mat i den. När det är dags att servera stansen är vanilj bönor bort.

Nyckeln till att skapa en eierpunsch som rymmer en punch är inte att koka eller KOKA vätskan. Om stansen upphettas till en punkt var det kokar, alkoholhalten förminskas eller helt förlorad. Ingredienserna måste upphettas långsamt över en mycket låg värme. De måste också röras kontinuerligt så att vätskan inte bränner.

Före servering eierpunsch, hälls den genom en fin sil. Syftet med detta är att avlägsna eventuella kryddor som inte har löst och även för att se till att ingen av ägget har kokat till den grad att bli härdad. Detta sista steg säkerställer att stansen är slät och krämig.

Precis innan servering, det finns de som föredrar lätt piska stansen, antingen med en visp eller ett ägg visp. Detta skapar en lättare skummig och skummig soppa. Nyckeln är dock att se till att stansen behåller sin varma temperaturen, som det alltid ska serveras varm. Vissa människor strö ett pulver av finmald kanel eller råsocker ovanpå en mugg eierpunsch att skapa en prydlig presentation.

Eierpunsch mit potwein är en typ eierpunsch som ersätter rött vin för vita lystes i receptet. Denna variation innehåller alla samma ingredienser som den traditionella punch utom för utbyte av de typer av vin. Det serveras också varmt som det vitt vin motsvarighet.

  • Torkade vaniljstänger. Vanilla vanligen läggas till eierpunsch.
  • Rå socker, som kan användas för att toppa eierpunsch.
  • En kartong med ett dussin råa ägg. Eierpunsch är en typ av varm ägg punsch.