Vad är ett äktenskapsförord?

June 19

Ett äktenskapsförord ​​är ett juridiskt avtal mellan två personer som planerar att gifta sig. Ofta är ett äktenskapsförord ​​som används för att bestämma vilken maken behåller egendom och andra tillgångar i händelse av att äktenskapet slutar. Detta är inte alltid fallet, dock. Vissa äktenskapsförord ​​inkluderar också åtagandet makarna i ett äktenskap gör till varandra och villkoren för äktenskapet. Ibland dessa kontrakt omfattar också uppgifter om hur barn som är födda före äktenskapet kommer att vårdas i händelse av att äktenskapet slutar.

Ett äktenskapsförord ​​är en typ av äktenskapskontrakt en person kan skriva under. Detta kontrakt är avsett att avgöra hur ett par kommer att hantera ekonomi och egendom i händelse av en skilsmässa. Till exempel kan den här typen av kontrakt diktera att en make kommer att behålla den äktenskapliga hemmet och den andra kommer att behålla ägandet av semester egendom. Det kan också diktera sådana saker som hur mycket pengar en person kommer att få när du lämnar äktenskapet.

Ibland äktenskapsförord ​​donâ € t ställa villkor för hur finansiella frågor kommer att hanteras i en skilsmässa. Religiösa äktenskapsförord ​​ofta detalj parets engagemang för varandra. Till exempel i en judisk äktenskapsförord, kallas en ketubah, en man lovar oftast att arbeta och försörja sin fru. Detta kontrakt dikterar ofta att han kommer att hedra henne också. Till skillnad från ett äktenskapsförord, denna typ av äktenskapsförord ​​avslöjar vanligtvis den moraliska och religiösa engagemang en man gör till sin hustru utöver det finansiella åtagandet.

Ett förbund äktenskap uttalande är en annan typ av avtal som inte är inriktad på ekonomiska frågor. Denna typ av avtal föreskriver att ett äktenskap under Gud är en relation som varar en livstid. Via denna typ av avtal, makar lovar oftast att de kommer att älska varandra villkorslöst och förbli trogna mot varandra. Denna typ av avtal är Christian baserad.

En islamisk äktenskapsförord ​​används för att indikera en coupleâ € s samtycke till äktenskapet samt rättsliga och sociala ansvar makarna kommer att ha till varandra. Kontraktet stavar oftast ut detaljerna i en gåva till bruden kommer att få från brudgummen, som kommer att bli hennes enda egendom. Kontraktet kan även innehålla villkor som styr där paret kommer att leva och om hustrun kan arbeta eller söka ytterligare utbildning. Vissa kan även innehålla bestämmelser för sådana saker som visitation med antingen spouseâ € s föräldrar eller andra familjemedlemmar.

  • Covenant äktenskap erbjuds som ett alternativ till traditionella äktenskap för personer som vill ingå ett mer bindande pakt med sin partner.
  • Äktenskapsförord ​​får inrätta riktlinjer och konsekvenser om en partner fångas fusk.
  • Äktenskapsförord ​​kan innefatta frihetsberövande rättigheter för några barn paret kan ha.
  • Vissa par är överens om att ett äktenskapsförord ​​avtal innan de gifter sig.
  • Äktenskapsförord ​​kan användas för att lagligt utse vem som får vad egendom eller tillgångar i händelse äktenskapet upphör.
  • Vissa äktenskapsförord ​​kan detalj väntas hushållsarbete för båda parter.