Använd Flash med Nature Photography

May 10

Som regel du lita på naturlig belysning för naturfotografering. Du kan dock använda den blixt eller en hjälpblixt höja den naturliga belysningen.

On-blixt

De flesta digitala kameror kommer med en on-blixt. Blixten fälls upp när det behövs. Du kan också aktivera den blixt när du behöver lägga till lite ljus till en scen. Detta kallas upplättningsblixt. Ljuset från den blixt är hård.

Om du har möjlighet att komma tillräckligt nära för att ett djur för att använda den blixt effektivt, du € sluta ll med motsvarande röda ögon. Det är bättre att undvika alla typer av flash på djurlivet, eftersom det kan skrämma dem. Men att lägga ett stänk av ljus när du fotograferar blommor kan vara användbart.

Använd Flash med Nature Photography

Auxiliary blixt

Många digitala point-and-shoot kameror och de flesta digitala SLR-kameror har en blixtsko, vilket är en plats på toppen av kamera som kommer att acceptera en blixtenhet. Om blixten är erkänd av kameran (t.ex. en Canon blixt med en Canon-kamera), kommunicerar kameran med blixt och ställer in blixtexponeringen baseras på de omgivande ljus och kamerainställningar automatiskt.

Positionen av hjälp blixten sätter ljuskällan ovanför kameran, vilket resulterar i snyggare skuggor än de som skapas med en liten på-blixt. Du kan även studsa mest hjälp blixtar från andra ytor, som diffunderar blixten och resulterar i en mer tilltalande ljuskälla.

Använd Flash med Nature Photography

Om du har en avancerad digital systemkamera som stöder trådlös blixt, har du möjlighet att styra blixtar som inte är anslutna till din kamera. I huvudsak handlar det extra blixten som slav till kamerans blixt.

Sensorn på slavenheten söker efter den infraröda strålen från den blixt som en signal till brand. Du använder kameramenyn för att styra effektförbrukningen för hjälp blixten. Du kan också styra flera blixtar.

Diffusorer

Det största problemet med on-kamera eller hjälp blixt är storleken på ljuskällan. Ett blixtaggregat avger en ganska kraftfull stråle av ljus, men den är mycket liten och faller av snabbt. Eftersom blixten är liten, är belysningen ganska hårda och skapar grälla knivsegg skuggor. Du kan öka den relativa storleken på ljuskällan med en diffusor.

Som namnet antyder, sprider diffusorn ut ljuset, vilket gör det verkar som om ljuset kom från en stor källa. Solen är som din blixten. I jämförelse med objekten på jorden, Ita € SA relativt liten ljuskälla.

Lägg till några moln, och ljuset är fint diffust. Din blixt och diffusor behöver vara ganska nära din källa, precis som molnen är ganska nära föremålen på jorden när du jämför avståndet molnen till avståndet till solen.

Använd Flash med Nature Photography

Figuren visar olika diffusorer från LumiQuest. Kameran till vänster har en diffusor monterad på pop-up blixten; kameran på höger har en diffusor monterad på ett hjälp blixt.