Vad är en diet plan?

May 11

En diet plan, som ibland kallas en ätande plan, är en reglerad äta strategi som används av människor som behöver särskilda kostrestriktioner. I många fall är dessa begränsningar är nödvändiga för viktminskning, men det finns också kost planer som används av människor som har glutenintolerans eller speciella matkänsligheter. Reglering vad en person äter kan tillåta den personen att få alla sina näringsbehov utan att hänge sig åt onödiga livsmedel. På samma sätt kan kost planer hjälpa till att isolera där problematiska kost områden kan ligga baseras på fysiska resultat från kosten. När du väljer en diet plan, är det viktigt att komma ihåg att inte varje diet fungerar för varje person, och även de som är effektiva hälsofrämjande endast när följas exakt.

En av de vanligaste orsakerna till planerad äta involverar viktminskning eller förändringar i kroppsfettet. Det finns många olika kost planer av detta slag och inte alla dessa planer är friska. Till exempel kommer dricka bara saft som en diet plan verkligen göra en person gå ner i vikt, men det kommer inte att stödja kroppens behov särskilt länge. Å andra sidan, äta speciella planerade måltider utformade med balanserad kost och låga kalorier är en hållbar diet plan som kan utvecklas med individens behov över tiden.

Andra typer av kost planer åtgärda särskilda allergier eller överkänslighet. Vissa människor, till exempel, inte kan tolerera mjölk men ändå behöver konsumera en tillräcklig mängd kalcium. Specialkost förändringar, bland vilka en fullständig kost planer, rymmer frågor som denna. Svårare kost planer kan hantera glutenintolerans eller en oförmåga att äta kött.

En diet plan kan vara avgörande för livet för människor med vissa hälsorisker och sjukdomar. Människor som är diabetiker måste noga övervaka vad de äter för att överleva, och planering kan hjälpa till med detta problem. För dem som lider av höga kolesterolvärden eller magen sjukdomar, kan en särskild diet plan vara livrädd långsiktigt. Även personer som är bara blir äldre kan dra nytta av en diet plan som syftar till att förlänga livet. När en läkare ordinerar ett kostschema, är det oftast inte ett valfritt steg och kan vara det enda sättet att behålla hälsan.

Problemet med att välja en diet plan är att det finns många olika perspektiv på vad som är och inte är hälsosamt i en diet. En av de mest kända paradoxer involverar typiska franska dieten, vilket inkluderar många livsmedel som de flesta människor skulle överväga ohälsosamt. Denna diet är dock populär inom en kultur som betonar promenader, små portioner, och långsamma måltider, som i slutresultaten i människor som är tunnare i genomsnitt. Av denna anledning är det viktigt att beakta inte bara de livsmedel som går in varje planerad diet, men även aktiviteter och livsstil som omger den diet.

  • Balanserad kost och lågt kaloriintag kan leda till viktminskning.
  • En mängd olika livsmedel som innehåller kolhydrater, protein och fett utgör en balanserad kost.
  • Kost planer kan betona att äta mindre portioner.
  • Alla välbalanserad diet plan bör innehålla flera portioner av fiberrika spannmål och färsk frukt varje dag.